Na Pražském okruhu boural  a shořel autobus vězeňské služby. Jeden člověk při...

Na Pražském okruhu boural a shořel autobus vězeňské služby. Jeden člověk při nehodě zemřel. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Dozorce zemřel při nehodě, na podporu jeho rodiny se vybralo půl milionu

  • 11
Do veřejné sbírky na pomoc rodině mladého vězeňského dozorce, který v květnu zahynul při nehodě eskortního autobusu, poslali lidé půl milionu korun. Celý výtěžek putoval k matce zesnulého muže. Pražská policie sdělila, že prošetřování nehody se zatím neposunulo.

Vězeňská služba vyhlásila sbírku společně s Nezávislým odborovým svazem Policie ČR 9. května a uzavřela ji na konci června.

„Za necelé dva měsíce se celková částka ve sbírce vyšplhala přes 493 tisíc korun,“ uvedl dnes bezpečnostní sbor. Zároveň poděkoval všem, kdo dozorcovu rodinu podpořili v těžké životní situaci.

Při tragické nehodě se 2. května na Pražském okruhu srazil vězeňský autobus a tahač, který vezl do Plzně na Slavnosti svobody dva historické americké tanky. Vozidla po střetu začala hořet. Autobus, v němž cestovalo devět odsouzených a deset příslušníků Vězeňské služby, shořel úplně. Třiadvacetiletý dozorce Filip Suchý při srážce zemřel, dalších 14 lidí se zranilo a vznikla mnohamilionová škoda.

„V prošetřování této dopravní nehody není nic nového, kriminalisté odboru dopravních nehod v tuto chvíli čekají na závěry zadaných znaleckých posudků,“ sdělil minulý týden mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zesnulý dozorce sloužil v bezpečnostním sboru zhruba dva roky, podle dřívějšího vyjádření Vězeňské služby dal tomuto povolání přednost před kariérou profesionálního fotbalisty. 

Kolegové na něj vzpomínají jako na přátelského, spolehlivého a obětavého. „Na počátku tohoto roku svým zákrokem u soudního jednání zmařil pokus o napadení ze strany vězněné osoby v soudní síni,“ uvedl o něm sbor.

Záběry z květnové nehody autobusu převážejícího vězně:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video