Ve vojenské nemocnici mají pohotovost

Olomouc - Lékaři olomoucké vojenské nemocnice, kteří mají zkušenosti také se zahraničními vojenskými misemi, jsou připraveni pomoci v boji proti terorismu. Tři lékaři a dvě sestry jsou v pohotovosti tak, aby se mohli kdykoliv připojit k 6. vojenské polní nemocnici. Posílit by je měli i další dva lékaři, kteří se vrátí za dva týdny z Makedonie.

"Máme v pohotovosti lékaře, kteří jsou v případě nutnosti schopni se do sedmi hodin zařadit k 6. polní nemocnici. Jde o specialisty z různých oborů," řekl ředitel nemocnice Milan Veselý.

Příslušníci 6. polní nemocnice pracují zatím ve svých domovských nemocnicích. V případě nutnosti by se však okamžitě shromáždili na určeném místě.

Zeman: Od odvety nás dělí hodiny

Odchod lékařů z olomoucké vojenské nemocnice by neměl narušit činnost tohoto zařízení. "Pokud by odešli, musíme zavést taková opatření, aby jsme běžný provoz nemocnice udrželi. Budeme mít však zřejmě problémy se zajištěním služeb," připustil Veselý.

Lékaři vojenské nemocnice mají zkušenosti například z vojenských misí na území bývalé Jugoslávie, Albánie nebo při zemětřesení v Turecku.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video