Diskuze

Málo reflexe, nikdo z Bruselu, kritizoval exprezident Klaus oslavy 100 let

Pompézní přehlídky, oslavy od Prahy po nejmenší vesničky, obrovská intenzita po celé zemi. Ale také málo reflexe a myšlenek na budoucnost. Tak hodnotí 100. výročí republiky bývalý prezident Václav Klaus. Upozornil, že na oslavy výročí nepřijel nikdo ze zástupců Evropské unie, ale jen ze dvou nejsilnějších států.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Věnoval příliš mnoho slov k zdůvodnění rozdělení republiky! Když si uvědomíme že potom nastal opravdový ráj pro podvodníky, tuneláře, zloděje i mafiány je vše jasné! Před rozdělením byla jakási vzájemná kontrola kdežto potom všechny zábrany padly!!!

0 0
možnosti

K61a33r34l 20R49i60e96g98e52l

29. 10. 2018 15:58

Ctelo by to zase nejakou amnestii pro tunelare...ze?

0 0
možnosti

V22í13t 76P23r33č74í21k

29. 10. 2018 13:57

Neobyčejně hloupé řeči zneuznaného politika. Nedivím se, že nikdo z Bruselu nemá chuť účastnit se defilé bizarních postav, které navštěvují mítinky extremistické AfD a příšernou němčinou na nich žvaní něco o czexitu.

1 0
možnosti

O85t26a 39S95a55l54y28k

29. 10. 2018 10:52

Asi je nikdo nepozval, do té antibuselské národovecké hysterie.

1 1
možnosti
Foto

Váš milovaný Brusel se prostě zase jednou odkopal. Přezíravost mocných úředníků vůči státečku, který si drze dovoluje mít vlastní názory, ukazuje jakou má pro ně ČR hodnotu. Rozehnat a stavět znovu na základě rovnosti a spolupráci jen s nejnutnější společnou administrativou bez direktiv typu jak velké mají být klece na slepice.

0 2
možnosti

Pan Klaus opět nezklamal, nelíbilo se mu vše co nevyhovuje imperiálně-nacionalistické východní mocnosti! Měl by si nastudovat dějiny kde misionářskou činnost vykonávaly vždy mocnosti s vyšší kulturní a ekonomickou úrovni! Pokud stát s nižším stupněm produktivity chce jiným ukázat správný směr vývoje, dopadne to tak že se naopak zpozdí. Viz východní Evropa nebo-li Lidodemo!!!

2 6
možnosti
Foto

Měl byste si nastudovat dějiny kolonialismu a poznal, jakou polopravdu jste vyslovil.

0 3
možnosti

Od M&M bylo hezke, ze dorazili, cekala jsem, ze dorazi vice vyznamnych lidi, Babis se jich hezky ujal, (jen nemusel vecer obhajovat KSCM), Zeman neudelal zadnou ostudu. K vyznamenanym mam vyhrady, holt nejdulezitejsi je byt Zemanuv , jak to rict slusne.... Klausova rec na Vitkove se mi nelibila. Cesko historicky stale nekomu ustupovalo. Nema pevne zazemi a pevne lidi jako Svycarsko.

EU by chtela restart, a ne politicky odpad v Bruselu.

Takze vlastne vse OK

3 0
možnosti

Nejsme tak pevní, ale zase plastičtí, to není tak obdivovaná vlastnost, ale velice praktická. U nás byl pěkný ohňostroj, přišlo v té zimě a dešti dost lidí a slavnostní koncert Má vlast den předtím byl vyprodán.

0 0
možnosti

Ti dva "ex komunisti" udělali za krátkou dobu pro normální lidi víc práce, než dokázaly vlády před nimi. Nikdo k nám oslavovat jezdit nemusí a M + M už vůbec ne. Oslava však není jen bujaré veselí, ale ani pouhopouhé zamyšlení. A slavit můžeme každý den. Jde však o soužití dvou národů velice blízkých, těsně blízkých, a vznik Československa je historicky vzato vrcholem česko-slovenské vzájemnosti. To by se mělo projevit už v učivu základní školy, jak tomu bylo před rokem 1993.

Mám-li tedy co slavit, oslavím vznik Československa, nikoli však vznik EU.

1 1
možnosti

Jj, Československo jsme rozbili, a Tebe, EU, taky rozbijem.

1 0
možnosti
Foto

Klause nemusím, ale jeho upozornění, že naše zkušenosti s Rakouskem-Uherskem by nás měly poučit, že ve svazku s dalšími státy přicházíme o suverenitu a musíme skákat jak oni pískají, což nám silně vadilo tehdy a bude vadit i v budoucnu v EU současného ražení, má svou hodnotu.

4 3
možnosti

Nemá to žádnou hodnotu. Je to totiž stejné jako v lidském životě. I v něm máte největší suverenitu a svobodu jako vlk samotář, resp. jako individualista a jedinec bez přátel, partnerů, dětí a závazků. Ale život je přece právě o partnerství, spolupráci, pomoci druhým a přijímání pomoci od nich. A stejně jako mezi lidmi to platí mezi státy a národy.

3 1
možnosti

J25o95s13e30f 77T79r38ö23g18l

28. 10. 2018 21:33

Slavíme svátek vzniku republiky, která už 25 let neexistuje a v době, kdy existovala, demokratická jen cca třetinu času.

Pro mě je to příležitost se zamyslet nad historií, současností a budoucností, ale na oslavu to není.

Zahraniční hosti to mohou chápat podobně, navíc když se k tomu přidá současná politická "elita" na čele se Zemanem a Babišem, tak potřebu nepřijet na oslavy chápu. Být to před 20 lety za Havla, přijede půl světa.

4 1
možnosti

Zatímco Klausův odpor vůči EU všichni chválí :)

1 0
možnosti

J57a26n 61D71v31o19ř20á96k

28. 10. 2018 21:08

ten pán je normálně na stará kolena vtipnej ;-D

1 0
možnosti

To už mnohdy nemocní lidé bývají, aniž by si to uvědomovali.

1 0
možnosti