Petice. (ilustrační snímek)

Petice. (ilustrační snímek) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Zkazky o ubytovně pro nepřizpůsobivé zabraly, stavbu bytů město nepovolí

  • 5
Po třičtvrtě roce se v Moravských Budějovicích uklidnila situace. Lidi tam svým odporem a peticí prosadili, aby místní zastupitelé zamítli žádost podnikatele Stanislava Rambouska, který chtěl v bývalém průmyslovém areálu ve městě časem stavět bydlení. Rambousek kvůli tomu žádal změnu územního plánu.

Městem se loni na podzim začala šířit zpráva, že Rambousek má nekalé úmysly. V textu se hovořilo o tom, že plánuje postavit malometrážní holobyty jako ubytovnu pro nepřizpůsobivé obyvatele Chebu (více o případu čtěte zde).

Podnikatel se vůči pamfletu důrazně veřejně ohradil už v prosinci. Řekl, že je to čistá lež. Přesto se objevila petice, pod kterou se podepsalo sedm set lidí. Ti požadovali, aby komunální politici Rambouskův záměru zastavili.

Rambouskovi nebylo nic platné, že jasně veřejně deklaroval svůj záměr postavit standardní bydlení.

Myšlenka nepostrádala logiku; průmyslový areál tvoří ostrov uprostřed čtvrti domků a návrat výroby by nemusel být pro její obyvatele příjemný. Dotčené úřady, které tuto konkrétní navrhovanou změnu územního plánu posuzovaly, proti Rambouskovu nápadu nevznesly námitky.

Lidé ve městě se ale svého podezření nevzdali a peticí i výrazným tlakem na zastupitele nakonec dosáhli svého. Ti politicky a jednohlasně na pondělní schůzi rozhodli, že tuto navrhovanou změnu územního plánu vyškrtnou z projednávání

Části z nich přitom podnikatel poslal elektronickou poštou dopis, ve kterém naposledy žádal o přehodnocení stanoviska. "Nejsem zakyslý, mám plno jiných aktivit. Myslím si ale, že se Budějovickým tento přístup časem vrátí jako bumerang," uzavřel Rambousek.

Mimochodem, v Chebu jméno tohoto podnikatele nikdo nezná.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video