Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Pár chladnějších dnů, jinak dvacítky a déšť, slibuje měsíční předpověď

  • 14
Nejvyšší teploty se příštích třicet dnů budou držet převážně mezi 20 a 25 stupni, jen v půli května spadnou až ke 13 stupňům. Dlouhodobý výhled, který dnes vydali meteorologové, slibuje až do začátku června převážně oblačno a déšť.

"Období jako celek očekáváme teplotně podprůměrné a srážkově průměrné," uvedl Marjan Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu.

V druhé květnové dekádě bude zpočátku polojasno, přechodně oblačno až zataženo. Z oblohy se občas snese déšť, místy se objeví i bouřky. Teploty se budou v noci pohybovat mezi 13 a 7 stupni, přes den mezi 19 až 25 stupni.

V druhé polovině tohoto období se ochladí a přibude oblačnosti. I nadále občas zaprší a ojediněle zahřmí. V nočních hodinách teploty klesnou na 9 až 3 stupně, během dne vystoupají na 13 až 19 stupňů.

Poslední třetinu měsíce bude převážně oblačno, místy s občasným deštěm, přeháňkami a bouřkami. V noci bude v prvních dnech 9 až 3 stupně, později 12 až 6 stupňů. Denní teploty se budou nejdříve pohybovat mezi 15 až 21 stupni, posléze mezi 20 až 26 stupni.

Oblačno, přeháňky a bouřky meteorologové očekávají i v první třetině června. Obloha se trochu vyjasní ke konci období. V noci teploměry ukážou mezi 13 až 7 stupni, přes den mezi 19 až 23 stupni.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video