Snoubenci. Ilustrační foto

Snoubenci. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V jeden den se rozvedl i oženil, nazítří odjel s nevěstou do ciziny

  • 53
Neobvyklý úřední kolotoč mají za sebou úředníci na jihlavské radnici. V minulém týdnu se v Jihlavě ženich během jediného dne stačil u soudu rozvést, poté na radnici znovu oženit a vyřídit veškeré doklady pro odjezd do zahraničí. I pas typu "blesk" pro nevěstu.

Osmadvacetiletý ženich se nejprve ráno u soudu rozvedl. Od soudu pak spěchal rovnou na jihlavskou radnici na svoji další svatbu, kterou měl v poledne s novou, o tři roky starší družkou.

"A ještě ten den musel úřad zajistit novomanželům doklady potřebné pro trvalý odjezd do zahraničí, který následoval hned druhý den po svatbě," dodal mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

"Úřad novomanželům pomohl ohledně matričních dokladů do ciziny, byl jim na počkání vystaven oddací list, se kterým ještě během dne vyřídili všechny potřebné osobní doklady a cestovní pas typu 'blesk' pro nevěstu na počkání," popsal administrativní maraton novomanželů i úředníků Jan Vystrčil pověřený vedením správního odboru jihlavského Magistrátu.

O další doklady si budou manželé žádat a vyzvedávat při další návštěvě České republiky.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video