Diskuze

Postoj Česka k rozpočtové smlouvě v EU nikdo nechápe, tvrdí Kalousek

Postoji české vlády k unijní smlouvě o rozpočtových pravidlech představitelé ostatních členských států EU nerozumí, uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. VV a ODS ve vládě navzdory nesouhlasu Kalouskovy TOP 09 prosadily, že přistoupení Česka k dohodě musí lidé odsouhlasit v referendu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Streit

25. 1. 2012 11:40
Kalousek (se svým komplicem Schwarzenbergem) to už přehánějí

Už ztrácejí elementární loajalitu k vlastní vládě. Přitom finančně rozvracejí český stát:

http://streit.blog.idnes.cz/c/242909/Kalousek-podryva-nezavislost-CNB-pozadavkem-na-38-miliard.html

[>-]

1 0
možnosti

ptakPB

25. 1. 2012 10:56
No v této republice zase nikdo nechápe Kalžihouska

a už vůbec ony záhranářské práce EU pro Řecko, které je svým neustálým podváděním tuto situaci vyvolalo samo. Protože zde se nezahraňuje |Řecko, ale banky velkých zemí EU(GER a FR), které ve své nenažranosti chtěli rychle hodně zbohatnou na různých řeckých cenných papírech a dluhopisech, a to i s vědomím velké rizikovosti těchto transakcí. Tedy opětovně, nezachraňujeme Řecko, ale německé a francouzské banky

1 0
možnosti

mircxxx

25. 1. 2012 10:30
Je jen a jen chyba

Kalouska, že náš postoj EU nechápe. Asi jim to náležitě nevysvětlil. Úplně ho vidím: "ti debili chtějí referendum, já ho nechtěl, já bych vám všecko podepsal".

1 0
možnosti

silný kuřák

25. 1. 2012 10:34
Re: Je jen a jen chyba

...abych zase dostal nějakou medaili...

0 0
možnosti

mican

25. 1. 2012 9:58
TOP

TOP 09 jsem nevolil, ale dnes už je zřejmé, že z vládních stran je nejzásadovější. Od ODS a VV  se nikdy neví co čekat. Jestli to TOPce vydrží tak příště budu jejich voličem právě pro tu zásadovost, i když jinak z řadou jejich postojů nesouhlasím.

1 0
možnosti

silný kuřák

25. 1. 2012 10:27
Re: TOP

Tvrdohlavý vůl je taky mimořádně zásadový...

2 0
možnosti

košťálka

25. 1. 2012 9:33
Nechápou?

asi jim nedochází-a zřejmě ani Kalouskovi ne-že to jsou naše pení, ne peníze vlády, takže o tom nebude rozhodovat pár zlodějůRv

0 0
možnosti

mican

25. 1. 2012 9:40
Vládu jste si svobodně zvolil

Vládu jste si svobodně zvolil, aby spravovala vaše záležitosti, takže má nejen právo, ale i povinnost je spravovat !

Tím, že rozhodnutí hází na nás své povinnosti neplní. A zlodějů okolo sebe máme víc než pár, takže těžko vybírat.

0 0
možnosti

ToMiSoft

25. 1. 2012 9:20
No jistě

No jistě, že to nechápou. Mě to ani nepřekvapuje. V EU se totiž myšlení nepěstuje ani nepodporuje. Pak jsou všichni strašně překvapení, když někdo přijde s tím, že se nad jakousi hloupostí, kterou aktuálně soudruzi z EU vygenerovali, zamyslel.

0 0
možnosti

mican

25. 1. 2012 9:17
Lidi mějte rozum !

Do EU jsme vstupovali proto, že je to i záruka naší bezpečnosti v Evropě a ve světě ! Je s tím spojena řada hloupostí, které přicházejí z Bruselu od evropských úředníků stejně jako z Prahy od našich vlastních a to lidi popuzuje. Také málokdo ví, že jde o půjčku Mezinárodnímu měnovému fondu, který je dnes nejdůvěryhodnější finanční institucí na světě a ne dar EU, že nejde o nějaké peníze z rozpočtu, ale z devizových rezerv České národní banky.

Těžko Pepovi z Horní Dolní vysvětlit rozdíl mezi penězi z rozpočtu a z rezerv ČNB a to přitom ještě neví, že z EU až dosud dostáváme víc, než dáváme a že Německo, Francie a další silní dávají svoje nesrovnatelně větší  peníze nám. Ten náš příspěvek do půjčky MMF je  jen symbolickým v yjádřením evropské solidarity.

Jsme za nevyzpytatelné vyčuránky, o kterých se nikdy neví co udělají a naše vláda elegantně uhne tím, že rozhodnutí o půjčce nechá Pepovi a ani mu to celé pořádně nevysvětlí !

1 0
možnosti

denny2606

25. 1. 2012 10:13
Re: Lidi mějte rozum !

EU nemá s naší bezpečnosí nic společného. Tu nám zajišťuje NATO, respektive USA. Skutečnost,že devizové rezervy ČNB nejsou součástí státního rozpočtu neznamená,že nejsou součástí celkové fiskální politiky ČR,kam jistě ČNB patří. Co se týče stát. rozpočtu,měla by půjčka ČNB na něho záporný dopad cca 2miliardy ročně do doby návratu půjčky z MMF.

1 0
možnosti

jackie13

25. 1. 2012 8:00
že to nepochopili

tupci v EU mě vůbec nepřekvapuje.A Mirdo,co říkali na Velkou Británii a Bulharsko,ti řekli hned,že nic nedají a nepotřebují žádné referendum.Že by měli chytřejší a nepředposr... politiky?

0 0
možnosti

mican

25. 1. 2012 9:43
Re: že to nepochopili

Bulharsko snad nebudeme brát vážně a pokud jsde o GB tak tam  vždycky v EU tak nějak byli a nebyli. Ostrovní stát byl ještě nedávno světovou velmocí a stále ještě nechce stát s nějakými dalšími v jedné řadě.

0 0
možnosti

anfrene

25. 1. 2012 7:52
...

Alkousku, monoho lidi taky nechape, jak se clovek jako ty tak dlouho drzi u korytka:-)

1 0
možnosti

Kaniokova

25. 1. 2012 7:52
Vstupovali jsme kam?

Do DLUHOVÉ UNIE ? Odmítám, aby byl Kalousek za mě velkorysý. Je to "půjčka", ale na věčné časy, tudíž kdybychom ty prachy rovnou spláchli do kanálu, bude pro nás výsledek stejný !!!

Ty bankrotující státy to NIKDY nevrátí !!! My to poskytnem MMF, ta to přepošle těm státům, ale tam už stojí frontu věřitelé - banky a skásnou je a nebude mít nikdo nic. Jen banky ! Takže to MMF NIKDO nevrátí. a Lagardeová řekla rovnou, že je to ÚČELOVÁ půjčka. Tudíž účel nebude splněn, protože to ty země nezachrání.

Pochopte už konečně, že ty prachy budou JEN A JEN na sanaci bank !

2 0
možnosti