Petr Babický, dočasně pověřený řízením vydavatelství Economia.

Petr Babický, dočasně pověřený řízením vydavatelství Economia. | foto: Economia

V čele vydavatelství Economia vystřídá Klímu Babický

  • 0
Generální ředitel vydavatelství Economia Michal Klíma rezignoval na svou funkci. Odchází po jedenácti letech. Dočasně jej nahradí finanční ředitel vydavatelství Petr Babický.

Klíma zůstane v mateřské mediální skupině Respekt Media, kde bude mít na starosti rozvoj mediálních operací v České republice i na dalších trzích.

Devětačtyřicetiletý Klíma odchází z vedení vydavatelství poté, co Economii převzal nový majitel Respekt Media, změnila se podoba deníku Hospodářské noviny a byla provedena strategická revize podnikání skupiny.

Bývalý generální ředitel vydavatelství Economia Michal Klíma."Od svého vstupu do Economie v roce 1998 jsem měl vzácnou možnost provést ve společnosti řadu pozitivních změn, které vyvrcholily jejím prodejem vydavatelství Respekt Media. Nyní se domnívám, že je ten pravý čas předat štafetu novému řediteli," uvedl Klíma.

Economia je největším vydavatelstvím v oblasti ekonomického a finančního tisku v zemi. Kromě Hospodářských novin a týdeníků Ekonom a Marketing & Media vydává dalších 18 titulů a provozuje přibližně 20 webových stránek včetně zpravodajského portálu iHNed.cz.

Economia a.s. je nepřímo většinově vlastněna společností Respekt Media a.s., kterou řídí český finančník a podnikatel Zdeněk Bakala a Crossroads Capital Investments Inc., mezinárodní investiční skupina zaměřená na střední a východní Evropu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video