Stovky demonstrantů se v sobotu po oficiálním ukončení akce na Václavském...

Stovky demonstrantů se v sobotu po oficiálním ukončení akce na Václavském náměstí přesunuly jen o několik metrů dál před Národní muzeum, na místě byli těžkooděnci. (11. března 2023) | foto: Anna Boháčová, MAFRA

KOMENTÁŘ: Vlajky české i nečeské. Umlčovat debatu se dříve či později vymstí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Malá „bitva o Národní muzeum“ poukázala na jeden problém: část české veřejnosti nelibě nese už více než roční vyvěšování žlutomodrých vlajek na úředních budovách. Mají lidé na takový názor právo? ptá se prezidentka Unie rodinných advokátů a senátorka Daniela Kovářová.

Víte, co je to mediace? To k vám přijde rozhádaný manželský pár a chce od vás, abyste ho rozsoudili. Jenomže mnoho sporů se rozsoudit nedá a správný mediátor nehledá pravdu, ale porozumění. A tak umožní každé ze stran, aby se vyjádřila, popsala svůj pohled na věc, klidně vyložila své stanovisko a nechala druhou stranu dospět k pochopení a porozumění. Anebo alespoň k toleranci, protože bez ní diskuse ani život neexistují. Pojďme si pravidla mediace převést na horkou aktualitu dnešních dnů.

Úkol státu, elit, vlády a politiků je přispívat ke kultivované diskusi a nerozdělovat lidi na majitele jedné pravdy a tisíce lží. Kde jsou ti naši nejvyšší, nejznámější a nejpovolanější?

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video