Diskuze

Účtenkovka začala. Neúčastněte se této udavačské loterie, vyzývá opozice

Ministerstvo financí spustilo v neděli účtenkovou loterii. Slibuje si od ní větší motivaci zákazníků k přebírání účtenek vydaných v systému elektronické evidence tržeb (EET), jehož efektivita by se tím měla zvýšit. Opozice vyzývá lidi k bojkotu loterie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Účtenkovka je bonus pro lidi, proč se jí nezúčastnit.

0 0
možnosti

udavačská loterie, udavačská loterie, udavačská loterie... Z úst vedení ODS (speciálně první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija) velmi často frekventovaný výraz.

Protože mně nebylo jasné, v čem spočívá (mé) "udavačství", když mně prodávající vydá účtenku ze své EET pokladny, a já ji zaregistruji v Účtenkové loterii (navíc s neúplnými údaji), navíc když ta jeho EET pokladna většinou online odesílá stejné či podrobnější informace na server finanční správy, obrátil jsem se s prosbou o vysvětlení na vedení ODS.

Přišla mně odpověď z Hlavní kanceláře ODS, že "Jedná se samozřejmě o metaforu." ;-)

Takže to označení loterie za "udavačskou" není pravdivé; jde pouze o básnickou licenci, metaforu.

Taková malá, česká, opoziční, předvolební lež, určená blbým, nemyslícím občanům, případně skalním sympatizantům ODS. Rv

0 1
možnosti
Foto

Chvíli jsem kalkulačkoval a vychází mi, že první kolo EET loterie by mohlo být hodně výhodné pro účastníky. Pokud se počet registrovaných bude zvětšovat stejným tempem, tak 12. listopadu jich bude 70 000/1,5x42=cca 2 000 000. Přibližně tak 3 účtenky denně= 6 000 000 losů.

21 000 cen. Tedy asi jedna výhra na 300. Každý průměrně asi 130 účtenek. To by pak vyhrál méně jak každý třetí. Je to sice pouze hausnumerový odhad, ale mohl by být poměrně přesný. Pokud by měl vyhrát každý třetí, tak s takovou šancí ignorovat tuto hru a nezúčastnit mi připadá, mírně řečeno, hloupost.

1 0
možnosti
Foto

Teď koukám, jakou výraznou chybu v tom výpočtu mám. 6 000 000 losů denně, ale x43 do 12.11. a to je 300 000 000/21 000/130 a to je šance na výhru cca 1:100. Sypu si popel na hlavu. Ale na druhou stranu, je to zadarmo a šance na výhru stále mnohem vyšší než například ve sportce.

1 0
možnosti

nějak jsem nepochopil, jak to může být udavačská loterie???8-o

nikoho přeci neudávám, podnikatel přeci normálně ty daně platí, ne???:-P

1 0
možnosti
Foto

J83i90ř34í 75P81a25j72k

2. 10. 2017 15:46

;-D;-D Udženija pobavila. "Zdravé ekonomické prostředí?" Kdo tu kolem dnes nepodvádí na daních? Vždyť je to skoro na hlavu postavené, jak se známí kolem chlubí o kolik stát kdo připravil na daních.

0 0
možnosti

"Zdravé ekonomické prostředí" nám v minulosti "předvedli" mnozí politici ODS na regionální i státní úrovni, počínaje "profesorem" Václavem Klausem s jeho - na rozkradení vědomě nastavenou - privatizací, a následně mnohými dalšími politiky a všemi těmi známými "kmotry" ODS (viz článek "Přehledně: sedm kmotrů ODS a všechny jejich hříchy").

Straničtí kmotři se stali tak významným fenoménem "zdravého ekonomického prostředí", že dokonce dostali své heslo na Wikipedii, stejně jako výraz "Tunelování".

0 0
možnosti

Muže mi místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija nebo někdo jiný z ODS vysvětlit, co je "udavačského" na tom , že kdo chce, zaregistruje si svoji účtenku, kterou dostal oproti zaplacení finanční částky?

A dále, proč sám předseda svazu podnikatelů tvrdí, že EET vyrovná podnikatelské prostředí a nechce ho zrušit?

5 1
možnosti

Není mi úplně jasné, k čemu přesně potřebuji babišovci na ministerstvu financí šmírovat údaje o telefonních hovorech - což se děje, pokud někdo používá aplikaci k Účtenkovce v mobilu. http://forum24.cz/uctenkovka-smiruje-vic-nez-by-mela-aplikaci-instalaci-prozradite-komu-volate/

1 2
možnosti
Foto

je velký rozdíl v tom zda aplikace má přístup k citlivým datům a tím kdy je skutečně odesílá na servery MFČR ke zpracování :-) Autoři tvrdí že tam požadavek na toto oprávnění zůstal jaksi omylem protože dříve měla aplikace obsahovat autorizaci SMS kódem kterou si měla být schopna po doručení sama dohledat aniž by uživatel musel přecházet do jiné aplikace. Tento požadavek ale časem zmizel a zůstal už jen požadavek na oprávnění které takovou funkci umožňuje (podobné oprávnění vyžaduje třeba i WAZE navigace, také jen za účelem převzetí autorizační sms, k ničemu jinému jí to oprávnění není) ... dělá se tu trochu z komára velbloud.

1 0
možnosti

pro každého, kdo se chce této ubohosti zúčastnit by měla být zřízena speciální daň (třeba 2000kč měsíčně), na náklady a ceny s touto šaškárnou spojené. Proč na to mají být použity peníze lidí, kteří s tím nesouhlasí a nemají zájem se zapojit? Tak to by to aspoň bylo spravedlivé

2 11
možnosti

koukám koblihy už vytáhly do boje mínusy za svého zbožňovaného Andrejka. No ono už vám nic jiného nezbylo. Hájit zloděje, lháře a podvodníka není vůbec jednoduché

2 8
možnosti

Přitom zákon k potlačení úniku DPH byl připravován v letech 2002 až 2003. Tehdy byl připraven zákon o registračních pokladnách, který měl v podstatě fungovat stejně. Byla to ovšem tehdejší koaliční vláda vedená sociální demokracií, která nebyla schopna tento zákon uvést do života.

Vždycky totiž sociální demokraté jako největší vládní strana ustupovali svým koaličním partnerům, kterým se tento zákon vůbec nelíbil. Tak se podařilo tehdejšímu předsedovi KDU/ČSL Miroslavu Kalouskovi dohodnout se sociálními demokraty odklad zavedení registračních pokladen zprvu na rok 2007, aby nakonec byl termín jejich zavedení posunut až na rok 2008. To už pak byla jiná vláda a byl to její ministr financí Kalousek, který tento zákon navrhl definitivně zrušit.

Bohužel ti, kdo svojí minulou neochotou či neschopností zavinili těchto promarněných deset let, kdy zde mohl fungovat systém potlačení daňových úniků na DPH, dnes nejvíce křičí proti současnému ministru financí a tvůrci systému EET. Jak výmluvné...

8 1
možnosti

To jsou zavádějící informace. Registrační pokladny měly mít fiskální paměť, neměly být připojeny on-line a nehrozily drastické pokuty za pozdní odeslání údajů či za pozdní odpověď, přičemž lhůty na odpověď nebyly tak krátké. Problém EET i kontrolního hlášení je, že přináší ohromný nárůst byrokracie, který nejvíce zatěžuje nejmenší podnikatele. Přitom největší úniky se odehrávají jinde, stačí se podívat na nejrůznější "optimalizace", které provádí majitel politické divize Agrofertu.

1 6
možnosti

Možná ještě malý dodatek k této úvaze. Jen pro zajímavost, jak asi někde působí EET. Počet přenocování v penzionech se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 29 % oproti minulému roku, což je vůbec nejvyšší růst z celého sektoru, kde počet hostů vzrostl jen o 9 %. Můžeme se jen dohadovat, jaké jsou příčiny...

10 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Baltimoru obří loď zbořila dálniční most. Selhal motor, kolos byl neovladatelný

26. března 2024  8:17,  aktualizováno  27.3 1:10

Aktualizujeme V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v pondělí zřítil čtyřproudový silniční most, do...

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 62 lidí

22. března 2024  18:41,  aktualizováno  23.3

Přímý přenos Nejméně 62 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

K útoku u Moskvy se hlásí Islámský stát, teroristé prchli v bílém renaultu

22. března 2024  22:04,  aktualizováno  23.3 7:01

K zodpovědnosti za útok v Krasnogorsku u Moskvy se na ruské sociální síti Telegram přihlásila...

„Ukrajinci to nebyli.“ Islámský stát ukázal video z masakru u Moskvy

24. března 2024  14:47,  aktualizováno  17:17

Islámský stát (IS) prostřednictvím zpravodajské agentury Al-Amaq zveřejnil video z pátečního útoku...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

ANALÝZA: Čtyři Tádžici svlékli Putina do naha. Ten musí něco udělat

25. března 2024

Premium Sotva týden poté, co si Putin zajistil páté prezidentské období, masakr v Moskvě rozbil moderní...

Jak velké odškodnění za tragický potrat? Pohled do historie napoví

28. března 2024  18:33

V pražské nemocnici na Bulovce kvůli záměně pacientek potratila zdravá žena. Nebylo to ale první...

ODS vydělala 22 milionů, do konce roku musí splatit 110milionový úvěr

28. března 2024  18:31

Hospodaření vládních občanských demokratů se po propadu v roce 2022 dostalo loni do kladných čísel....

Devítileté děvče i sedmdesátník. V Rusku se zatýká za „schvalování terorismu“

28. března 2024  18:11

Od Petrohradu na západě Ruska až po Magadan na Dálném východě zatýká ruská policie za komentáře k...

Kryptopodvodník Bankman-Fried dostal 25 let. Zpronevěřil osm miliard dolarů

28. března 2024  17:07,  aktualizováno  17:43

Americký soud poslal zakladatele zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda na 25 let...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!