Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Myšlení dnešní děti bolí a rodiče jsou až agresivní, říkají učitelé

Učitelé se potýkají s přebujelou administrativou, stále drzejšími žáky a jejich rodiči, kteří nejdou pro stížnost daleko. O své pocity a zkušenosti se s MF DNES podělili kantoři s dlouhou praxí, kteří začali učit ještě za minulého režimu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Jsem ročník 86 a nikdy nezapomenu na mého tátu který když přišel na rodičák a řekl učitelům..."Kdyby Vás zlobil nebo byl drzej dejte mu na hubu a já mu pak doma ještě přidám moc dobře vím co můj synáček dokáže"...No a fungovalo to;-D;-D;-D

1 0
možnosti
MZ

Zběžně jsem proběhla diskuzní příspěvky, na můj vkus je jich hodně zbytečně rozvášněných. Stačilo by snad zvolit nějaký rozumný střed - nejpodstatnější část výchovy dětí je především věcí rodiny a totéž stran vzdělávání je věcí školy. Dítě nastupuje již do první třídy jako osobnost, s určitými návyky i znalostmi a vědomostmi, z největší části zformovaná předchozí výchovou v rodině. Dobře vedené a vychované dítě se do školy těší, protože mu rodiče vysvětlili, že ho tam čeká mnoho nového a zajímavého. Naopak nejhorší je dětem vyhrožovat stylem - počkej, ona tě škola srovná do latě apod. Nepěstujme svoje děti jako skleníkové kytičky, nepřehánějme to s ochraňováním svých miláčků za každou cenu před vším a před všemi, nehledejme pro ně - řečeno po zdravotnicku - sterilní prostředí, protože ve sterilním prostředí se prostě žít nedá. Dopřejme dětem šanci růst i pod péčí a vlivem jiného, ony to dokážou, nebojme se toho;-)

0 1
možnosti
KD

K38a98r91e25l 86D74r51d78a

29. 6. 2014 8:43

Přes odbornici na vraždění dětí se stáváte odbornicí na jejich výchovu? ;-D

  Samozřejmě i zde se mýlíte. Porovnejte si výsledky výběrových škol a "státního standardu". Ony ty "skleníky" nejen že fungují a mají výsledky, ale žít se v nich dá mnohem lépe a civilizovaněji. Jen to musíte umět zaplatit. Nůžky mezi asociální spodinou a civilizovanou vrstvou se v Česku otevírají čím dál tím více.

  Neznám ve svém okolí učitele, který by nechtěl své děti dát výhradně na výběrovou školu. Tak důvěřují českému školství, své profesi. Tak rozumí problematice kvalitní výchovy. Povídačky o výchovném různorodém sociálním prostředí a "sklenících" končí přesně před dveřmi jejich bytu. A tady pokřikují učitelé, kteří za stejné úsilí nadávají ostatním rodičům.

  Aneb Mengele Čechů vzor. "Úspěšné dítě" je satisfakcí neschopných rodičů. První nastupuje selekce plodu. Pak selekce jako součást školní výchovy. Nakonec selekce postu, příjmu a "práv na životní prostor".

  Učitel má v naší společnosti jen roli Mangeleho stojícího na peróně. ;-D

1 2
možnosti
KD

K97a80r31e41l 71D76r92d88a

28. 6. 2014 8:28

Zpovídám naše geniální děcka, co jako vysvědčení? V pololetí 1, na konci 3? Špatně evidovaná nepřítomnost...? V jaké hospodě to vízo třídní sesmolila?

  Česká škola smrdí šikanou a samolibostí učitelů. Tak jako za nás. Bordel na bordel. Děti mluví jako dlaždiči. Učitelé se tomu smějí, milují vtipné situace, kdy "sprostota a drzost vítězí nad lží a nenávistí". Naše nezletilé holčinky jsou samý kluk. Učitelé s nimi tak jako běžně laškují při hodinách o sexu. Tohle není pedofilie, spíš hebofilie. (Viz Trojan v reklamě - čirá skutečnost.) Prostě "chlapské jednání". Jestli s děckama mlátí puberta, tak učitelé prodělávají celoživotní pubertu.

  Státní škole jsme zapůjčili geniální jedničkářku. Přinesla nám 5 trojek a vyprávění jak z pasťáku či mírovské věznice. Efektivita českého školství tradičně na nule. 

  Chtěl jsem vědět, jak je to s těmi mobily a Maticí školskou... (máme ZŠ také v ČB, tak jak mobily na základce vidí děcka v ČB?) Polovina učitelů na mobily ve třídě kašle. Když děti nezlobí, mohou si při hodině klofat na facebooku. Škola má wifinu. Učitelé běžně čumák zabořený do tabletu či mobilu a nevnímají děti kolem. Občas se za mobily na lavici dávají třídní důtky, když to někdo přehání před učitelkou, které právě tečnou nervy. Jinak to žíly nikomu netrhá. Natáčení videí je ale těžký zločin. To se nesmí! Děcka by vynášela důkazy, jaký bezmezný vegáč jim škola dopřává...

  Změnilo se vůbec něco na našich školách? Připomíná mi to mojí základku. ;-D

0 4
možnosti
PO

Není to zvláštní, že o sexu s dětmi sem do diskusí píšete jenom vy?

Uznávám ale, že jste vytrvalý !!

3 0
možnosti
Foto

Dnešní učitelé fakt lituji, když jsem se bavil s učitelkou ze základky kam jsme chodil tak děti nemají zábrany, vulgarity směrem k učitelům nejsou neobvyklé, na vinně jsou samozřejmě i rodiče kteří stojí za dětmi a tím podrývají autoritu kterou učitelé potřebuji, tak se pak samozřejmě odráží i v dalším životě. Když jsem si doma postěžoval na pohlavek od učitele a řekl za co jsme ho dostal hned mi táta vlepil další, druhý den jel do školy, a řekl učiteli že jakmile budu dělat problémy ať mi dá klidně další, ale hned jsem získal jiný pohled na učitele a už jsem si nedovolil vyskakovat. Tak že ona taková jedna výchovná když žák uráží nebo záměrně provokuje učitele není na škodu, to jsem si já tedy nedovolil nikdy.

2 0
možnosti
VR

To vás tedy zlomili pěkně rychle ;-D. Předpokládám, že stejnou násilně-lámací výchovu budete aplikovat i na svoje děti.

0 2
možnosti
DL

Není to vina pouze rodičů, pouze učitelů, pouze školního systému či pouze žáků. Na vině je více faktorů. Souhrnně je to sepsáno zde:

http://www.kzamysleni.cz/5-duvodu-proc-stoji-ceske-skolstvi-nic/

0 0
možnosti
TS

no, je velmi důležité vědět, kdo za to může :) O tom to je, ne?

1 0
možnosti
PO

Nechápu tady ty povzdechy nad domácími úkoly. Díky procvičování v matematice jsem schopen například z hlavy odhadnout řešení kvadratické rovnice, zatímco jeden 19letý známý použije tahák na opsání vzorečku a potom s kalkulačkou v mobilu zhavaruje na dopočtu, protože se nikdy pořádně nenaučil počítat zlomky. A tohle chce maturitu.

1 0
možnosti
Foto

Detska jsou dnes rozmszleni parchanti, mozna by bylo dobre zasr na skoly zavrst telesne tresty.stojim za uciteli a drzim jim pesti.rika se ze deti jsou nase budoucnost,tak to se mame na co tesit

0 3
možnosti
PA

no jasněěě, pořádně je seřezat... oni to jen okoukají a co myslíte, že bude dál....  učitel musí mít autoritu i bez toho, aby "detska" mlátil

1 0
možnosti
MM

"Jedna maminka mi teď říkala, že její dceři učitelka navrhla trojku, což vzápětí i před tím dítětem komentovala slovy: No já teď jdu do školy a tu trojku mít rozhodně nebude,“ popisuje psycholožka."

V Cesku se znamky uz nedavaji, ony se nejdriv musi navrhovat a pak se o nich muze diskutovat s rodici?8-o

 Za mych mladych let se znamka dala, byla na vysvedceni, tecka, zadna debata vedouci ke zmene nebyla mozna. Sice meli rodice pravo se zeptat proc, ale diskuze o zmene nebyly mozne.

2 0
možnosti
HJ

Co si pamatuji, tak už v devadesátkách bylo asi 50% učitelů toho druhu, že bylo potřeba aby na ně rodiče naběhli a vyhrožovali právníkem nebo rozbitím huby.

Dnes to bude patrně ještě horší, a spirála už je roztočená - nelze přidat pravomoci učitelům, protože minimálně půlka z nich je pakáž na kterou je potřeba dohlédnout, a nelze dostat do školství kvalitní lidi, protože nelze přidat pravomoci učitelům... atd.

1 3
možnosti
MM

zrejme priklad agresivniho nevychovaneho rodice, vyrostleho bez discipliny doma a poskozujiciho novou generaci

1 1
možnosti
Foto

I71v10a35n 27M24a61r85e22k

26. 6. 2014 19:12

Můj bývalý třídní učitel který učil  za totality a byl mezi námi velmi oblíben mi jednou (Když po "něžné" v důchodu občas suploval) řekl :"vy jste byli darebáci ale dnešní děcka jsou zákeřné a to je daleko horší ! Takže o tom to je a když se k tomu přidají ještě pěkně drzí rodiče tak to už je síla  ! 8-o Rv Rv Rv

3 1
možnosti
JN

a o několik let později se ti samí rodiče budou divit, že na ně vlastní dítě vztáhlo ruku ( v lepším případě). :-(

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...