Diskuze

Úřady: Lávka nebyla v havarijním stavu, Praha dává do oprav mostů stamiliony

Zřícená Trojská lávka nebyla v havarijním stavu, uvedla Technická správa komunikací. Kontrolor ale přiznal, že její hlavní závěsná lana neprověřoval. Praha přesto tvrdí, že péči o mosty nepodceňuje, což prý dokládá fakt, že za poslední čtyři roky investovala do oprav a kontrol mostů přes miliardu korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J96a24n 61M89o73r93a14v25a

7. 12. 2017 17:06

Těm odpovědným patří na ruce klepeta a od 5 let nahoru. A těmto odporným alibistům, kteří vykládají, že lávka v havarijním stavu přece nebyla a proto se vůbec neměla zřítit, přece ji kontrolovali, ovšem nosná lana(!), která jsou na té lávce to nejdůležitější, NEPROVĚŘOVALI! okamžitá výpověď a zákaz práce v jakékéliv funkci nadosmrti.

Co ti lemplové kontrolovali? Natřené zábradlí? Žlutočerné pruhování na začátku a na konci? Tabulky: Nenaklánějte se ven?

S takovými lidmi tento stát fungovat nemůže a bude to stále horší.

Zrovna dnes vyšla zpráva, že byli OSVOBOZENI! všichni obžalovaní z pádu mostu ve Studénce v roce 2015, kde zemřelo 8 lidí!!! Soudu se nepodařilo dokázat, kdo je vinen že ten most spadl!!!

Naprostý výsměch všem pozůstalým, demokradický hnus, hnus, hnus!

0 0
možnosti
PK

P69e72t36r 66K90o32l52á61ř

4. 12. 2017 14:34

Zajímavé, že ta vševědoucí paní z ŘSD věděla všechno cca 10 minut po zřícení ...

0 0
možnosti
MV

Absolvoval jsem pouze jeden semestr stavebnich konstrukci, presto je to ukazkovy priklad sesunuti predpjateho beronu po ztrate unosnosti lan. Tim spis, pokud (jak jsem pochopil) to bylo skladano z prefabrikatu. Tedy fakt nevim, co jste cekal, ze na to znalkyne rekne. Ze to spadlo proto, ze se podemlel pilir?

1 0
možnosti
RT

když nebyla v havaríjním stavu tak proč spadla...???koho poženou k odpovědnosti...???řídícího parasita nebo řadové údržbáře...???

1 0
možnosti
JS

Pěkné. Na jednu stranu tu je tvrzení, že lana nemohli kontrolovat, protože by pak do konstrukce mohlo zatékat. No a tomu předchází tvrzení, že do konstrukce dlouhodobě zatéká.

1 0
možnosti
AA

A62l50e36š 44A36d88a39m

4. 12. 2017 12:22

Krnáčová a Dolínek. Ti jsou zodpovědní. O problému byli předem informováni a nic nedělali. Oba měli rezignovat

1 0
možnosti
VH

V havarijním stavu nebyla,přesto spadla.

0 0
možnosti
MS

Odborníci z Technické správy komunikací jistě znají termín diagnostické pokrytí - je to procento chyb, které daný test dokáže odhalit. U nedestruktivních testů to prakticky nikdy není 100%. Některé druhy destrukce probíhají prakticky bez varování velmi rychle, takže ani 2min interval měření nic nezaručuje. Takže TSK sice něco dělala, ale jistotu o stavu lávky z principu mít nemohli.

0 0
možnosti
EP

To je jasné, lávka byla cajk, pochopte to. Blíží se zima a tak si prostě řekla, jdu si lehnout.

1 0
možnosti
IU

Ta lávka se vždycky nepříjemně houpala, takže jsem měli hodně nepříjemné pocity po ní chodit. A to nikomu z odpovědných osob nepřišlo závadné?Rv

0 0
možnosti
JP

To houpání je normální, to dělají i větší mosty.

2 0
možnosti
PV

No tak si říkám, že ještě že ta lávka spadla - všude ve zprávách je to zpráva č.1 - jse šťastný, že žiju v zemi, která nemá větší problémy 8-o8-o

0 2
možnosti