Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Prvňákům a druhákům přibude hodina tělocviku. Zkusí si různé sporty

Třetí hodina pohybu, jejíž zavedení již dříve avizovalo ministerstvo školství, se začne na vybraných školách testovat od září. Na úterní tiskové konferenci to řekl ministr školství Marcel Chládek. Nejdříve se zaměří na děti z prvních a druhých tříd základních škol.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každá hodina navíc strávená pohybem (pokud to nejde do extrému) je dobře.

0 0
možnosti

no ta hodina nic nevyresi, me tedy telocvik prisel, jako spise buzerace, skakani pres kozu mi nikdy neslo, pak kazdy rok behani 100 m, 60, m, skoky a dalsi blbosti, na stredni jsme meli blaznivou ancu, ktera milovala voleybal, ten jsem nesnasela a nesel mi, tak si to vynahradila na cestine, proste komu to neslo, v telocviku tak si na nas zasedla, takze pro me telovik je opruz, spise rodice by se meli venovat sportum s detmi a ne deti buzerovat ve skole, podle me by meli zase zacit kolovat o velke prestavce jako jsme to museli delat mi, to je urcite lepsi chodit kazdy den 20 minut povine po chodbe nez splaht po tyce a skaka pres kozu

0 0
možnosti

Pohybové aktivity mohou být různé. Věřte, jde to udělat i tak, že je to zábava.

0 0
možnosti

Kdykoliv navstivim Cesko a projdu kolem skoly ve vilove ctvrti, kam jsem chodival do zakladky, zhrozim se nad zastupy aut privazejicich deti do skoly a zase je vyzvedavajicich po skole. Rozmazlena generaceRv

V nejlepsim pripade deti cekaji na stanici autobusu aby jely 1-3 stanice autobusem ....skoro nikdo nejde pesky domu a to ani ne v peknem pocasi!

My jsme chodili pesky do skoly za jakehokoliv pocasi i kdyz pro nektere to byla prochazka pres celou ctvrt nebo pro jednu velkou skupina skolaku dokonce z vedlejsi ctvrti. Meli to 1.5 az skoro 2 km do skoly a zase zpet domu. Nikdoz nas nejezdil do skoly autobusem, natoz autem!

Po skole jsme hrali fotbal, jezdili na kole na silnicich, kde nebylo moc aut, v zime chodili na kopce za ctvrti sankovat, lyzovat nebo jen se klouzat po zadku na klouzackach, na rybnik bruslit a hrat hokej.

0 0
možnosti

Berte to tak, že v některých čtvrtích není příliš bezpečno. Někdy ani před školami. Rovněž provoz je dnes hustší. Není to rozmazlená generace. Je to tak správně.

0 0
možnosti

V88í35t 78J48ů96z56a

28. 4. 2015 22:37

Přemýšlím o objevování Ameriky ... nepamatuji se, jestli jsme měli vždy jen 2 hodiny povinného tělocviku, nebo někdy 3, (na některých školách více než 2 měli určitě), ale nějaké nepovinné sportovní hry nám určitě nabízeli ... a tak tomu bylo při nejmenším ve zdejší škole při nejmenším ještě nedávno ...)

1 0
možnosti

Nějaká hodina tělocviku ještě nikdy nic nevyřešila a nevyřeší. Předně by se rodiče měli starat o děti, ono se jim totiž hodí že je kdynou ke kompu a nemusí se starat, shánět se po nich atd.

Mi neříkejte, že děti nebaví kolektivní sporty, sám jsem z mladší generace už zasažené počítači a na kolektivní sporty jsem si vždycky čas rád našel

3 0
možnosti

Ono nezáleží jen na dětech, stačí zamindrákovanej tělocvikář, který dokáže zprotivit tělocvik jako celek. Na průmce jsem měl tělocvikáře zamilovanýho do hazené a tak jsme hráli házenou, házenou, házenou... z tělocviku jsem měl 4 házená mi nešla, nebavila mě. Rozhodně jsem však nebyl tlustý nemehlo kterýmu se při slově pohyb zvedá žaludek, závodně jsem se věnoval silniční cyklistice, bavil mě hokej chodil jsem do posilovny. Z házené jsem měl ale za 4 a na tělocvikáře jsem byl alergickej ( i on na mě). Vrcholem všeho bylo když můj trenér, požádal o uvolnění z tv, bylo před mistrovstvím ČR a měl jsem šanci se dostat do širšího výběru nároďáku a kombinace cyklistika - házená nebyla dobrá kombinace. Pan profesor žádanku roztrhal a poslal mě hrát. Co čert nechtěl aktivní spolužák mě sejmul tak razantně, že mi přetrhal vazy v koleně a bylo po házené i po cyklistice (natrvalo). Možná by stálo za to podívat se i na to jaká je vlastně úroveň výuky - doufám že tento blb byl vyjímkou.

2 0
možnosti

Ja bych naopak podporovala sporty, ktere vedou alespon v nejake vice ke vnimani vlastniho tela - taici, tradicni bojova umeni, jogu, atp.

0 2
možnosti

Když  každé ráno vidím autobus MHD  narvaný školáky, kteří jezdí pouze dvě stanice přímo před vchod školy a domů také, tak si myslím, že děcka přivede k pravidelnému pohybu jedině vlastní zájem, nikoliv další hodina tělocviku.

9 0
možnosti

Kdyz si vyzkousi ruzne sporty, tak to v nich zajem vzbudit muze. Kolektivni sporty me vzdycky bavily a nechapal jsem, proc kazdou druhou hodinu musime delat pitomosti jako kruhy a hrazdu.

0 0
možnosti

Nekomu jde o medaile (z tech jedinych spravnych disciplin), jinemu jde o sport, respektive o zdravi.

1 0
možnosti

J32a55n 65K36o48h16l

28. 4. 2015 15:06

Jo jo, kdo nehral na zakladce florbal, jako by nebyl :-) Ale to bylo uz na zacatku 90.let.. jako zaklad pro dalsi sporty to neni spatne, a rozhodne lepsi nez dalsi kolektivni sporty typu fotbalu, hokeje. Idealni by byla rozcvicka kazdy den pred zacatkem vyucovani, ono sedet pak cely den ve skole bez pohybu asi bavi malokoho..

1 1
možnosti

Na florbalu byla jediný zábavná věc že jsme se vykašlali na pravidla a hráli s hokejkami jako s pálkami klidně 2 metry nad hlavou. Ale když tam míček letěl tak byl reguléní cíl... občas se z toho vyvinul šermířský souboj.

Co se fotbalu týká ten mne tělocvikář přestal nutit hrát ve chvíli kdy se mi (nevím jak) podařilo jako brankáři odkopnout spolužákovi míč oběma nohama od jeho hlavy (hlavu jsem minul o 2 centrimetry)

(bok na který jsem pak dopadl teda celkem bolel ale na tom vyděšeném obličeji spolužáka... k nezaplacení)

nějak se od té doby ke mne odmítali ostatní přiblížit.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na začátku byl tajný projekt. Jak vypadá stanice metra, kterou nikdy nejel vlak

14. dubna 2024

Premium Nenápadná plechová vrata naproti Úřadu vlády na pražském Klárově skrývají velké tajemství. Praha se...

Politické vedení Hamásu zvažuje přesun z Kataru, možná do Ománu

20. dubna 2024  7:56

Politické vedení palestinského hnutí Hamás zvažuje, že svou základnu přesune z Kataru, kde...

KLDR otestovala mimořádně velikou hlavici pro střely s plochou dráhou letu

20. dubna 2024  7:02

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou...

Státu propadly pozemky za pět miliard. Vlastníci se o ně včas nepřihlásili

20. dubna 2024

Premium Česko letos velmi zbohatlo. Získalo do svého majetku rozsáhlé pozemky miliardových hodnot po...

Režim nás zatáhne do války, děsí se Íránci. Ultrakonzervativci v zemi posilují

20. dubna 2024

Premium Zdaleka ne všichni Íránci podporují místní konzervativní islámský režim a jeho válečné choutky....