Odklízecí práce v obci Mikulčice na jižní Moravě, kterou se ve čtvrtek večer...

Odklízecí práce v obci Mikulčice na jižní Moravě, kterou se ve čtvrtek večer prohnalo tornádo. (26. června 2021) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Kdyby věděla, jak zemře, pobavilo by ji to. Obětí tornáda je i zeměpisářka

  • 134
Jednou z obětí ničivého tornáda, které zpustošilo na jižní Moravě několik obcí, je i učitelka hodonínského gymnázia. Uvedla to škola na svém profilu na sociální síti.

„Přiskočím, vyvětrám ... Rozsvítíme si velká salonní ... Tys expert, ty máš řešení ... Hvězda přichází, nemá přezůvky, hvězda odchází ...,“ takto vzpomíná škola na kolegyni a její „legendární“ hlášky.

Kantorka Marie Miklánková učila na gymnáziu matematiku a zeměpis. Kolegové na Marii vzpomínají jako na usměvavou, energickou. Studenti  ji popisují jako „velmi nekonformní a inspirující pedagožku“.

RNDr. Marie Miklánková, učitelka matematiky a zeměpisu

Vzpomíná na ni také její studentka Zuzana. „Před chvilkou jsem se dozvěděla, že jednou z obětí je moje profesorka zeměpisu z hodonínského gymnázia,“ napsala na Twitter. 

„Mám takový dojem, že kdyby věděla, jak zemře, dost by ji to pobavilo,“ dodala Zuzana. 

Poslední rozloučení bude na hodonínském hřbitově v pátek 2.7. ve 13 hodin, informovala škola. 

Jižní Moravu zasáhlo ve čtvrtek tornádo doprovázené silnými bouřkami a deštěm. Největší škody živelní pohroma napáchala v obci Hrušky, Moravská Nová Ves, Lužice a Mikulčice. 

Mnoho lidí byla po čtvrtečním tornádu hospitalizováno. Nemocnice hlásily několik stovek zraněných. Tornádo si vyžádalo i šest obětí na životech, zemřelo dvouleté dítě nebo těhotná žena.

26. června 2021


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video