Karolína Plíšková a její radost v utkání 2. kola Wimbledonu. | foto: Reuters

VIDEA TÝDNE: Tenisová královna Plíšková, rekordně drahé máslo a píseň pro Trumpa

  • 5
Karolína Plíšková zítra usedne na pomyslný tenisový trůn. Jako první Češka v historii se totiž posune do čela světového žebříčku. Celý svět pobavily záběry z oslav Dne Bastilly ve Francii, kde armádní kapela zahrála Donaldu Trumpovi píseň od skupiny Daft Punk. Bez povšimnutí nesůstal ale ani fakt, že cena másla v tuzemských obchodech letí strmě vzhůru.

V pondělí to poprvé v historii bude oficiální. Královnou světového žebříčku WTA se stane česká tenistka. Výsledky slavného Wimbledonu zajistily prestižní pozici Karolíně Plíškové.

15. července 2017

Francouzská vojenská kapela, která tradičně uzavírá vojenskou přehlídku v Den Bastily, v pátek překvapila všechny hosty slavnosti. Svou produkci ukončila orchestrální úpravou elektronického hitu Get Lucky od francouzského hudebního dua Daft Punk.

14. července 2017

Máslo meziročně zdražilo téměř o polovinu a ekonomové ho označují za luxusní potravinu. Podle Potravinářské komory ČR je na vině rostoucí světová poptávka, podobně argumentují obchodní řetězce.

12. července 2017

Jak jen ucpat trubku, z níž do bazénu prýští voda? Lední medvědice Noria z brněnské zoo to zkoušela nejdřív vlastní tlapou, poté si vzala na pomoc i kámen, ale proud se jí zarazit nepodařilo. Při napouštění bazénu si alespoň dosyta vyhrála.

13. července 2017

Ve vestibulu metra Karlovo náměstí přepadl mladík kolemjdoucího muže. Tomu dal zničehonic ránu pěstí a odcizil mu mobil. Jeho dva kamarádi loupež natočili na mobil. Útočníka pár dní poté zadržela policie.

12. července 2017


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue