Během superdebaty mohou čtenáři iDNES.cz vyjádřit sympatie politikům

  • 51
Do volební superdebaty iDNES.cz a MF DNES se v úterý 10. října od 12:30 mohou zapojit i čtenáři, respektive diváci. Během vysílání mohou vyjadřovat sympatie diskutujícím. K dispozici mají 12 hlasů (neplatí pro společné IP adresy), stejně jako je politiků v debatě. Je pouze na nich, komu je kliknutím na dané jméno na hlavní stránce iDNES.cz v průběhu přímého přenosu pošlou.

Redakce pozvala na úterý do speciálního studia v hotelu InterContinental zástupce nejvýraznějších politických subjektů. Proti sobě se postaví představitelé současných parlamentních stran Lubomír Zaorálek (ČSSD), Andrej Babiš (ANO), Jiří Dolejš (KSČM), Marek Ženíšek (TOP 09), Jan Skopeček (ODS), Marian Jurečka (KDU-ČSL), Tomio Okamura (SPD) a Jan Farský (STAN).

Předvolební superdebatu nabídneme na iDNES.cz v přímém přenosu v úterý 10. října od 12:30

Ve studiu s nimi budou i předsedové nebo lídři menších uskupení, která mají také šanci u voličů uspět: Matěj Stropnický (Strana zelených), Ivan Bartoš (Piráti), Petr Mach (Svobodní) a Petr Robejšek (Realisté). Moderátory jsou šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl a tvář iDNES TV Vladimír Vokál.

„Vybrali jsme šest důležitých celospolečenských témat. Od migrace a dopravy, přes důchody, platy učitelů, poplatky u lékaře až po EET. Po lídrech budeme chtít jasné, stručné a hlavně srozumitelné odpovědi,“ přiblížil Vokál.

„Superdebata iDNES.cz a MF DNES je vyvrcholením předvolebních rozhovorů se zástupci jednotlivých stran, které jsme nabídli divákům a čtenářům v pořadu Rozstřel. Proto máme pro lídry ke každému tématu ze šesti základních předvolebních témat připravených pět “rozstřelových“ dotazů, na které budou odpovídat jen ano, nebo ne. Slibujeme si o toho, že lidé dostanou před volbami jasné odpovědi na to, jak se ke klíčovým oblastem politické strany staví,“ navázal Plesl.

Kromě samotné debaty má iDNES.cz k volbám do Poslanecké sněmovny speciální volební přílohu, kterou čtenáři najdou na www.idnes.cz/volby. Kromě kompletních kandidátek podle krajů zde najdou manuál pro voliče. Nerozhodnutým pomůže volební kalkulačka a inventura.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue