Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Teploty podstatně klesnou, víkend čekejme chladný s maximy kolem 20 stupňů

  • 27
Teploty v Česku kvůli přechodu studené fronty ze severu rázně klesnou. Ve čtvrtek bude maximálně 24 stupňů, o víkendu těsně nad dvacet. Podle meteorologů by se teplejší dny měly vrátit až příští týden.

„Po včerejším dalším rekordně teplém dni k nám za přecházející studenou frontou začíná proudit chladnější vzduch od severu. I pátek a víkend budou oproti posledním dnům o dost chladnější,“ uvedl meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Více na Počasí iDNES.cz

Ve čtvrtek bude obloha polojasná až oblačná, místy se mohou objevit přeháňky a ojediněle i bouřky. Postupně však bude oblačnosti ubývat. Oproti včerejším vysokým teplotám ve čtvrtek teploměr naměří maximálně 22 stupňů, na jižní Moravě až 24 stupňů. 

Podle meteorologů bude páteční noc jasná. V noci teploty klesnou na 7 až 3 stupně a ojediněle se vyskytnou přízemní mrazíky. 

V pátek bude jasno nebo skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty vystoupí na 17 až 21 stupňů, na severovýchodě bude chladněji, kolem 16 stupňů. 

V sobotu hydrometeorologický ústav očekává opět jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 stupně, místy se objeví přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty poté vyšplhají na 17 až 21 stupňů.

V neděli bude obloha opět jasná. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 stupni, ojediněle se mohou vyskytnou i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teplota bude mezi 19 až 23 stupni.

V pondělí meteorologové předpokládají jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty budou mezi 9 až 5 stupni. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů. 

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka předpovídá jasno až polojasno, ráno se mohou ojediněle vyskytnout mlhy. Na konci příštího týdne meteorologové předpokládají přibývání oblačnosti, kterou mohou ojediněle doprovázet přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou v úterý pohybovat mezi 11 až 7 stupni, v dalších dnech lehce vystoupají na 14 až 9 stupňů. Naopak nejvyšší denní teploty se budou opět blížit třicítce, teploměr naměří mezi 23 až 27 stupni.

Podívejte se i na naše další nekonečné přenosy

Sledovat na iDNES.tv

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video