Ledová bomba v podkroví zničila zeď.

Ledová bomba v podkroví zničila zeď. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Střepiny z ledové „bomby“ se zabodly i do stěn, říká žena z poničeného domu

  • 98
Simona Chalupová žije v novém domě v Ohrazenicích, místní části města Jaroměřice nad Rokytnou, asi půl roku. "Včera asi v 19:45 se ozvala rána. Led z nebe nám prorazil střechu. Koule dopadla kousek vedle postele," říká Chalupová.

Ledová "bomba" měla podle Chalupové po obvodu asi 50 centimetrů. "Bylo štěstí, že se dceři, která v posteli v podkroví spí, nic nestalo," popsala žena.

Led prorazil nejen střechu domu, ale ničil i uvnitř budovy. "Rozbilo to i stěnu vevnitř podkroví, kusy ledu zůstaly i v sádrokartonu," uvedla Chalupová.

Ve střeše zůstala po ledovém balvanu díra.

Podle brněnského meteorologa, který si pro led do Jaroměřic přijel, šlo určitě o ledový "odpad" z letadla. "S něčím podobným jsem se ještě nikdy předtím nesetkal. Určitě to spadlo z letadla," uvedl meteorolog Milan Šálek.

I po šestnácti hodinách po pádu si koule udržela ledové skupenství. "Odborníci to na místě měřili. Už to ale bylo na kousky. To, co zůstalo, je veliké asi jako dlaň. Kusy ledu však zůstaly i v rozbité stěně a ve střeše," líčila redaktorka MF DNES z místa.

Simona Chalupová v domě žije se svým přítelem Martinem a s třináctiletou dcerou. Jejich stavení stojí hned u hlavní silnice asi uprostřed Ohrazenic.

V Ohrazenicích prorazil kus ledu střechu domu a zničil i část podkroví domu Simony Chalupové.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video