Diskuze

Střelec na auta už má jméno. Měl zbrojní průkaz a hrozí mu doživotí

Pětatřicetiletý Michal V. z Prahy dohnal ve středu ráno na silnici směrem na jih Čech cisternu s benzinem a naftou. Vytáhl pistoli a začal do ní střílet. Kulka naštěstí prolétla jen vrchním plechem a nevyhodila cisternu do povětří. Chvíli předtím – o pár kilometrů blíž Praze – Michal V. prostřílel černou Škodu Kodiaq, ve které cestovali dva muži z východních Čech.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IZ

I27v35a61n 80Z30b80o94ř48i94l

17. 1. 2020 22:23

O zbrojní průkaz příjde člověk již při sdělení obvinění. Nemusí být ani odsouzen.

0 0
možnosti
JW

proč vždycky takové nuly mají zrovna BMW? co si tím dokazují? každou chvíli vidím idiota v bavoráku jak jede jako prase, o kus dál PČR zastaví babičku ve Fabii sedan že nemá lékárničku. uniká mi něco?

5 2
možnosti
MN

Já tomu říkám, že

"ratlík má potřebu se na patník vymočit výš, než sousedův vlkodav".

A když tam z osobáku nedostříkne, musí vyskočit na SUV.

1 0
možnosti
Foto

to bude tvrdej oříšek pro psychyatry, střílet z pistole na cisternu může fakt jen magor s palicí nacpanou filmy z holywoodu kde vybuchne cokoliv i po zásahu papírovou vlaštovkou, expert by šel po předním kole ale asi ne s pistolí a i tak riziko výbuchu nebude nic moc, na rozdíl od jiných zde mám za to že jediná obrana před takovým magorem je mít něco na obranu jenže za volantem už zbývají jen brzdy a číslo 155, pořád mi vychází pomatenec nacpanej akčnímy filmy, střílet za jízdy ? to jde opravdu jen ve filmech IV. jakosti, skončí v ústavu pro choromyslné bez možnosti vyléčení jinak to nemůže dopadnout protože v kriminále pořád hrozí amnestie nebo útěk

3 0
možnosti
MN

Pokud vím, tak někde ukazovali, jak se chová prostřelená plná nádrž.

Nevybouchne, ani nechytne, jen vyteče.

Ta cisterna se bude chovat také tak.

Ne všechno, co je v Kobře 11, je reálné.

4 0
možnosti
ZD

Tento člověk nemá ve společnosti co dělat pro svojí nebezpečnost a nevyspitatelnost, klidně ho zavřete na doživotí a mohl by jít pracovat někam do dolů, aby si svoji zbytečnost na tomto světě nějak napravil.

0 0
možnosti
Foto

nejsou ty doly , kriminál je dneska už 4 hvezdičkovej hotel

0 0
možnosti
MK

Tak ten měl teda zřejmě naloupáno hodně perníčku...

9 0
možnosti

Upřímně řečeno je to fakt o lekarich. Mě kdysi obvodacka taky pěkne zpovidala a nebylo to rozhodne o tom, ze bych dal 1000 Kč a sel s papírem domu. Na druhou stranu - jsem pro zavedení pohovoru s psychologem, testem na návykové látky atd. A klidne každých 5 let. Ona to opravdu není strikaci pistole. A nepatří do rukou každého (jak je vidět i zde).

1 0
možnosti
MD

Upřímně důvod jeho jednání mě zase ani tolik nezajímá, to co udělal je opravdu, ani slovo na to není a doživotí, ideálně bez možnosti propuštění, mi za tohle přijde jako naprosto odpovídající trest.

0 0
možnosti
VM

Tak mě ten důvod docela zajímá. Nedokážu si představit nějaký racionální důvod, pro který by tohle udělal třebas i ten největší grázl. Pokud by byl mentálně zdravý.

3 0
možnosti
PHH

Je ptřeba změnit zákon o ozbrojování. Čím víc lidí bude ozbrojených, tím bude bezpečněji.

1 12
možnosti
JM

J40a77n 74M24a75r49t71i34n

17. 1. 2020 9:03

ako si to predstavujet? zeby sa v tom postrelenom aute borci hecli a zacali dobiehat agresora a zacali ho kropit nabojmi? ja mam k zbraniam kladny vztah. Ale ked vidim, co sa deje na cestach tak som moc rad ze mnoho mimonov tie skusky na zbrojak nezvladnu resp nemaju zaujem. Inak by to na cestach pri vybavovani uctov vyzeralo ako v Rusku

6 0
možnosti
MJ

Autor se asi obava, ze cisterna byla zrovna ta z Kobry 11 a vybuchuje, kdyz se na ni nehezky podivate.

Benzin vystrelem nezapalite, ani zaoalenou cigaretou, kdyz ji hodite do benzinu...

Na youtube je spoustu videi, kde se pokousi zapalit kybl benzinu ruznymi zpusoby. Ani vystrel z olne potopene zbrane v benzinu neudela vubec nic.

Jde hlavne o to, ze extremne horlave jsou vypary, kde vzplanou lehce, coz zrovna u te cisterny neni na miste.

6 2
možnosti
JS

Máš pravdu, že benzín v kapalném stavu se nezapálí lehce. Cisterna také hned nevybuchne. Nějakým flusbrokem se neprostřelí. Kdyby se mu přeci jen podařilo cisternu prostřelit, benzín by pomalu unikal. Ke vzplanutí by dojít mohlo, potom už záleží, jaké by bylo poškození. Při střelbě by mohl kromě cisterny trefit řidiče. Neřízená cisterna by mohla narazit či někam spadnout, při tom by výbuch reálně hrozil. Tudíž je pravdivé, že k výbuchu následkem střelby dojít mohlo.

2 0
možnosti
Foto

Zajímavý případ, zřejmě paranoia. Příčina by mohla být už u alkoholu nebo drog u jeho zploditelů, ale i on sám, podle článku, už tou konzumací na sebe upozornil.

Zbrojní průkaz však musel něčím zdůvodnit, tam by měli mít přístup k policejní databázi žadatele.

Zde vidím jako řešení doživotní pobyt v uzavřené psychiatrii. Jinak bude ohrožovat své okolí i beze zbraně. Uvedené příklady jsou jistě klasické obecné ohrožení.

Štěstí, že měl tak nápadné auto- bílý X1 se nevidí jen tak. Ve Fabii by na něj nikdy nepřišli.

4 0
možnosti

Videl bych i sirsi souvislosti.Kyz nekdo je nebop bykl lecen na dusevnim oddeleni, zaq soucasneho stavu legislativy se io tom porakticky lekar nemusi dozvedet.

Ja teda nevim, jesatli vydani zbrojniho prukazu je piotreba nerjak extra zducodnovat.Sam bychg si ho poridil a kroksnu nemluich tak. Je to drahe..

0 0
možnosti