Diskuze

Svědectví z Ostravy: muž tělem chránil dceru, vrah se chtěl zastřelit hned

Úterní střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě zasáhla do života mnoha lidí. Útok si vyžádal šest obětí, mezi nimiž byl i muž chránící vlastním tělem svou dceru. Sám vrah následně po útěku před policií spáchal sebevraždu. Podle výpovědi svědkyně o ní však uvažoval už v nemocnici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je šílené, takhle doslova popravovat bezbranné a dokonce i bezmocné, on nemohl být normální už nějakou dobu, protože takhle zdravému jedinci, jen tak nepřepne. Jsem zvědav, co vyšetřovatelé zjistí, co tohle mělo za motiv, protože nyní jsou to pouze samé domněnky. Zničil život spoustě lidí i svým blízkým. K té sebevraždě ho dohnal až strach z trestu, takže si byl plně vědom, co napáchal.

0 0
možnosti

P63e37t20r 35M39i24c92h38a32l

11. 12. 2019 20:01

To není poprava, protože se neděje "po právu", to je sprostá a zákeřná vražda bezbranných lidí.

Vím, je to zažitý termín a nechci zbytečně slovíčkařit, jen jsem to chtěl připomenout.

0 0
možnosti

Za tohle by měli pykat ti co mu prodali zbraň. Spoluvina. Proč není v trestním právu to. Ze pokud prodá někdo nelegální zbraň někomu ma byt spoluvinik a odsedet si to za nej. I člověk co si najme vraha odsedi i 15let. Proc to není u těch co prodávají zbraně?

1 0
možnosti

Tak jestli si ji koupil normálně v obchodě, tak ji musí mít přece legálně. Pokud ji koupil na černým trhu, tak prodejce samozřejmě trestné postižitelné je.

0 0
možnosti
Foto

Tohle je hrozně smutné čtení. Zůstává jen Proc?

2 0
možnosti

psychicka porucha(?)

0 0
možnosti

J58i11ř10í 18V76r38á97n43a

11. 12. 2019 15:55

Moc často příspěvky nepíšu, avšak to co se stalo, mne přinutilo psát na všech možných fórech víceméně pořád to samé. Je třeba poukazovat na důsledky démonizace zbraní, na důsledky omezování legální držby a nošení zbraní. Je třeba těm lidem, kteří mají ke zbraním odpor, neustále připomínat, že legální zbraň, která se vyskytuje v jejich okolí je neohrožuje, nýbrž chrání. Je třeba apelovat na zrušení §60 zákona o zbraních, který brání legálním držitelům zbraní mít u sebe zbraň právě tam, kde hrozí největší riziko útoku na měkký cíl. Je třeba připomínat, že není v silách žádného státu chránit svoje občany vždy a všude a ozbrojený občan nechrání jen sebe ale i bezprostřední okolí. Je třeba si uvědomit, že i když je dnes ČR jedna z nejbezpečnějších zemí, nebude tak tomu navždy. Pokud nebudou občané ČR připraveni, potom, až změkčilá evropská civilizace podlehne infiltraci zvenčí, neuchráníme vlastní životní prostor. Je třeba uchránit svobodu občana, kterou jsme získali po roce 89, jejíž jedním z hlavních atributů je právo vlastnit zbraň a vlastnit právo bránit se.

6 4
možnosti
Foto

Víte, možná mate pravdu a možná ne. Možná diky tomu, ze kdyby někdo z těch lidi v čekárně měl zbraň, mohl někdo jiný žít. Možná kdyby byly zbraně mezi lidmi ve větším množství, možná by vznikly jiné konflikty. Možná. Zbraň je dobry sluha, ale špatný pan.

1 0
možnosti

J15i14ř71í 43V96r49á76n46a

11. 12. 2019 15:14

Podstatná část držitelů zbrojního průkazu skupiny E (opravnění k nošení zbraně) jsou aktivní, nebo bývalí policajti, vojáci, členové justiční stráže, celníci, bachaři, a sportovní střelci. Je pravděpodobné, že 2 zavraždění členové Vězeňské služby mají oprávnění nosit zbraň. Zbraň u sebe v nemocnici neměli, protože jednak je to nemocnicí zakázané a druhak "normální" člověk si přeci nebere k doktorovi zbraň. No a teď jsou oba mrtví.

12 0
možnosti

K tomu ozbrojování, je docela těžké na to univerzálně odpovědět, jelikož jsou státy, kde nesmíte mít ani šroubovák a státy třeba jako my, kde máme velice slušný zákon o zbraních, střelivu a zbrojních průkazech a země jako USA a to je ještě v každé její zemi jinak;-) a když srovnáme počty násilných útoků, kde byla použita nějaká zbraň, tak tam žádná přímá ani nepřímá úměra nefunguje a je to hrozně individuální a hodně záleží právě na těch zákonech a také na mentalitě národa. Na to kolik je u nás legálně držených zbraní a kolik je útoků se zbraní, tak jsme v tomto na světové špici v tom dobrém slova smyslu. Takže pokud se právě u nás ozbrojí ještě dalších pár % lidí, tak se nic hrozného nestane a zřejmě to ani nezabrání podobnému útoku, protože pořád bude malá pravděpodobnost, že ve vzorku nějakých 10 lidí bude někdo ozbrojený a natolik duševně připravený správně zasáhnout, na druhou stranu jsou u nás známy případy účinné obrany legálně drženou zbraní, takže jde spíše o štěstí, než o způsob řešení, samozřejmě pokud jsem sám vycvičen a ozbrojený, tak se mé šance značně zvyšují;-).

14 0
možnosti

Vidím to tak, že stávající zákon je vcelku dobře sladěný s mentalitou a kulturou našeho "holubičího" národa. To se ale s postupnou proměnou společnosti a s přílivem cizinců může změnit. :-/

3 0
možnosti

Takže jen díky selhači ČZ 75 nebylo obětí mnohem víc. To je tak, když člověk kupuje zajíce v pytli.

0 0
možnosti

P11e36t16e39r 98B17e60n42e70š

11. 12. 2019 14:33

Každý správný rodič by udělal to samé. Pro dítě hrozný zážitek, ale v opačném případě by nemělo smysl žít, kdyby si vybral to malé. Každopádně je to hrůza a upřímnou soustrast všem!

16 0
možnosti

J69i18ř64í 71M87á28l72e55k

11. 12. 2019 14:28

Rodiče a přítelkyně jsou už zřejmě přes 24 hodin policií "vytěžováni". Zatím jsme se ovšem žádného výstupu ohledně možného motivu nedočkali.

0 0
možnosti

Pokud se na tom nepodíleli, nebo o tom dopředu nevěděli, tak ani žádný výstup nebude. Ono by to asi ani nemělo smysl, s takovým činem se asi nikdo dopředu chlubit nebude :-/

2 0
možnosti

Jká je obrana proti vyšinutému jedinci s nelegální zbraní ? ....

.

Mít vlastní zbraň legálně, aby se vyrovnaly síly ......

.

Ale v tomhle zvráceném světě plném jakýchsi neomarxistických bláznů a nositelů jediné pravdy a morálky platí jiné hodnoty - semknout se, něco si nasvítit a nenechat si vzít evropské hodnoty ....

16 11
možnosti

Evropská hodnota je bouchačka v kapse?

7 2
možnosti