náhledy
Martin Franc je historik stravování a životního stylu, který pracuje v Masarykově ústavu a Archivu Akademie věd ČR.
Autor: Petr Kozlík, MAFRA
ilustrační snímek
Autor: Profimedia.cz
Česká vánoční klasika – štědrovečerní kapří specialita. „Smažený kapr začal dominovat až po druhé světové válce, kdy byl zřejmý tlak, aby ženy chodily do práce. Neměly čas se hodiny vyvářet s kaprem načerno, smažená varianta byla vzhledem k rychlosti mnohem příhodnější,“ vysvětluje Franc.
Autor: Profimedia.cz
Historik Martin Franc je odborník na dějiny stravování a životního stylu
Autor: Petr Topič, MAFRA
Historik Martin Franc je odborník na dějiny stravování a životního stylu
Autor: Petr Topič, MAFRA
„Bylo považováno za politicky neúnosné, aby stoupaly ceny základních potravin,“ říká historik Martin Franc.
Autor: Petr Topič, MAFRA