Diskuze

Staňte se Němcem, láká Čechy agentura

Chcete mít vedle českého i německý pas? Dostávat přídavky na děti - 154 eur na každé první až třetí dítě a 179 eur na každé další? Takovou nabídkou láká Čechy s německými předky ke spolupráci agentura, která rozdává lidem do schránek letáčky s kontaktní adresou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

občan

24. 6. 2002 14:16
Německé občanství
Já osobně patřím k lidem, kteří díky trochu podivným německým zákonům mají nárok na německé občanství. Díky zkušenostem s kšeftem, který okolo získávání občanství v republice existuje, jsem se na to vykašlal. Nelíbí se mi, když se za Němce prohlašují lidé, kteří se německy neumí ani podívat. Převážná část lidí je motivována ekonomicky. Ovšem lidé, kteří tady kritizují nabývání německého občanství by si měli uvědomit, že v některých částech bývalého Československa se ve 20. století měnili vládci dost rychle (Hlučínsko, Těšínsko) a nelze pouze nadávat na tamější lidi, že neuvažují česky. Je potřeba jim srozumitelně vysvětlit (nejlépe správně prováděnou hospodářskou politikou), proč je dobré být Čechem.
0 0
možnosti

NONAME

24. 6. 2002 11:57
ZRADCI NARODA
VSICHNI, KTERI POZADAJI O NEMECKE OBCANSTVI BY MELI OKAMZITE BYT ODSOUZENI ZA VLASTIZRADU. NENI HORSI ZLOCIN, NEZ ZRADIT SVUJ NAROD A SVOU ZEM. BRZY NASTANE CAS, KDY KDYSI HRDY NAROD CESKY OPET BUDE VZKVETAT TAK, ZE VSICHNI ZRADCI, CO KDYSI ODESLI PRACOVAT A ZIT DO CIZINY, SE BUDOU TRAST NA TO, ABY SE MOHLI VRATIT ZPET DO STATU, KDE BUDE VLADNOUT JEN A JEN POTOMCI HRDYCH CESKYCH BOJOVNIKU A VALECNIKU!
0 0
možnosti

Pavel Zatloukal

27. 6. 2002 12:27
Re: ZRADCI NARODA
Mozna by ses mel prejmenovat na NoBrain, hm?
Samozrejme po vylouceni moznosti, ze mas jen cerny smysl pro humor.
 
0 0
možnosti

karel stoklasa @quick.cz

23. 6. 2002 21:05
občani nebo prodejmé KURVY
  
    Typicky český příspěvek-sprostý a hloupý!!!
0 0
možnosti

Bron (bron@kbsite.com)

22. 6. 2002 14:47
Cesky nacionalismus
Myslim, ze zatimco soucasne Nemecko nema s nacionalismem (temer) zadne problemy, nacionalismus a sovinismus se v cele sve zrudnosti otevrene projevuje v Ceske republice. Nezvani uz o o nem Sladek, ale Klaus. Ten sice prohral volby, a odejde do duchodu, ale i tak se mi to zda "doooost maso". O neofasistickych a neonacistickych ceskych politickych stranach a organizacich ani nemluvim...
A zatimco si myslim, ze se Nemci z historie (konecne) poucili, na druhe strane se mi zda, ze Cesi by klidne i v 21.stoleti zopakovali odsun Nemcu a to snad jeste hruznejsim zpusobem...
Ja byt po pradedovi Nemec, tak z CR utecu do Nemecka hned...
0 0
možnosti

Bron (bron@kbsite.com)

22. 6. 2002 13:59
Kazdy ma pravo vybrat si obcanstvi!
<b>Clovek si nemuze vybrat, kde se narodi, ale je jeho plne pravo si vybrat, kde bude zit. </b>Ja jsem se narodil na v Ceskoslovensku, ktere neexistuje. Nikdo se me neptal jake chci obcanstvi, soupli me do Ceske republiky, prestoze jsme zil 10 let na Slovensku. Na Slovensku mi za tu dobu nechteli dat ani trvaly pobyt, musel bych se tam ozenit. Kdyz jsem pozadal ministra vnitra o vyjimku ze zakona pro tvrdost zakona, poslal na me policii, protoze jsem nemel pracovni povoleni (ale jako poskytovatel autorskych prav jsem zadne podle zakona nepotreboval, coz se mi zilinske cizinecke policii, ktera nemela o nejakem autorskem  zakonu ani potuchy, nakonec podarilo vysvetlit). Narodil jsme se na Morave, ktere se dnes rika Cechy. Mohl bych si zpivat "Kde domov muj?", ale <b>ze jakasi cizi zeme ceska NENI muj domov, to mi bylo uz od skolky jasne</b>. A kdyz mne Ceska republika poslala povolavaci rozkaz, sbalil jsem se a emigroval ze Slovenska na Novy Zeland (ze me jakasi Ceska republika odsoudila v roce 2001 podle jakehosi zakona podepsaneho soudruhem Novotnym v roce 1962 bez radneho soudu, v nepritomnosti, za nenastoupeni nesmyslne vojenske sluzby na par mesicu do vezeni, mam v pazi). Poprve v zivote se <b>citim, ze ziju tam, kde mam.</b> Je to nadherny pocit. Ztotoznuju se se statem, jsem na neho hrdy, ztotoznuju se s textem hymny, vazim si i politiku, armady, rad jednam na uradech - veci, ktere by se mi v (post)komunisticke Ceske republice nebo na Slovensku nemohly stat. <b>Tem, kteri si chteji zvolit nemecke obcanstvi preju hodne stesti. Kez by i Ceska republika byla ke svym krajanum tak vstricna jako Nemecko k jejich potomkum (az do x-teho kolena).</b>
0 0
možnosti

Pavel

21. 6. 2002 14:04
Obcani nebo prodejne kurvy ?
Momentalne v Nemecku pracuji na zelenou kartu. Pridavky na deti dostavam i bez nemeckeho obcanstvi, staci pracovni povoleni a povoleni k pobytu. Nikdy by me nenapadlo zmenit obcanstvi. Jednou jsem obcanem Ceske republiky a jsem na to hrdy. Obcanstvi se nemeni kvuli penez.
Nic neni zadarmo - timto krokem chteji Nemci ziskat u nas zase patou kolonu.
0 0
možnosti

Yosh

21. 6. 2002 10:32
Češi - nebuďte HLUPÁCI !!!!!!
 Vlivovým agenturám v Německu je zkrátka trnem v oku, že v ČR neexistuje německá menšina, která by mohla hrát roli páté kolony, jako kdysi Sudeťáci. Se kterými jim to teď nevyšlo. Nemohou tak křičet, že utlačujeme německou menšinu - a ospravedlnit tak zasahování do našich vnitřních věcí. V momentě, kdy neprojde referendum o integraci do EU by pak měli problémy. Bohužel - hloupí Češi se nechají koupit a prodají svůj národ. Proti penězům ze západu jsme bezbranní, jak indiáni proti ohnivé vodě. Je tomu tak proto, že jsme plebejský národ neznající čest. Kdo ale zradí sám sebe a své děti, stane se nanejvýš "dozorcem" nad vlastním národem v obrovském lágru, ve který se naše země promění. Jak to řekl pan předseda Zeman předvčírem v Lidicích. To bude milostivá odměna mocných tohoto světa.
0 0
možnosti

Fritz

21. 6. 2002 12:48
Re: Češi - nebuďte HLUPÁCI !!!!!!
S tímto názorem souhlasím. Jen bych upřesnil, že máte asi na mysli tzv. "křičící menšinu" (= hrstka lidí, kteří svým jednáním vytvářejí falešný obraz o společnosti). Většina lidí které znám taková není, jinak už dávno byli všichni za kopečky.
0 0
možnosti

rc

21. 6. 2002 9:06
:)) ZE LAKAJI ZROVNA NA PRISPEVKY NA DETI ...
ZROVNA VCERA JSEM SE BAVIL S KOLEGOU (NEMECEM) Z PRACE O DANICH V NEMECKU. ZABROUSILI JSME K TEMATU, ZE SVOBODNI JSOU DANENI VICE NEZ ZENATI S DETMI
... OVSEM VSE UZVREL SUCHYCH KONSTATOVANIM, ZE HO DETI SE ZENOU STOJI PODSTATNE VIC, NEZ USETRI NA DANICH A PRISPEVCICH ...
0 0
možnosti

Pavel

21. 6. 2002 14:20
Re: :)) ZE LAKAJI ZROVNA NA PRISPEVKY NA DETI ...
Pracuju v Nemecke a danove ulevy na dite jsou minimalni - asi 6 Euro mesicne. Neco jineho je spolecne zdaneni manzelu. Kdyz je manzelka na materske a tudiz nevydelava, tak se vydelek manzela zdanuje polovicni sazbou. V praxi to znamena, ze kdyz mam manzelku, ktera nic nevydela, tak mam o 500 Euro mesicne nizsi dane nez jako svobodny (mam 5000 Eur hrubeho mesicne)
0 0
možnosti

sato

21. 6. 2002 8:04
Paradox to neni
Ja si myslym, ze je to naopak "priprozene chovani". Kazdy se snazi nejak si pomoci. Jen si vzpomente, kolik lidi slo pracovat do Nemecka pred deseti lety. A nebyli to lidi z Hlucinska s "nemeckymi" koreny. Taky jeden mohl plakat nad tim (nebo spise zavidet?), ze citili silnou marku, misto aby "staveli pilire noveho statu". V tom regionu mam par znamych a nerekl bych, ze jejich "ekonomicke" chovani je jine nez kohokoli z nas.
0 0
možnosti

Pavel

21. 6. 2002 14:13
Re: Paradox to neni
Momentalne pracuji v Nemecku na zelenou kartu. Jsem vlastne vyznamny cesky exporter, protoze nemecke eura utracim doma za ceske zbozi. Za vydelane penize postavim u nas dum, ale s obcanstvim by se kseftovat nemelo.
0 0
možnosti

krok

21. 6. 2002 7:59
No jo
Cesi jsou kurvy prodejne. Za jidassky gros pujdou klidne hailovat, vypalovat vesnice a tak.
0 0
možnosti

Kájínek

21. 6. 2002 10:08
Re: No jo
Proc uz zase ten vyraz CESI JSOU KURVY? Nejsou na základe jejich rodokmenu a se souhlasem nemeckych úradu Nemci? A jestlipak se budou muset vzdát ceského obcanství? V Nemecku se dvojí obcanství netrpí a pokud vím pojednává o tom i jeden bod v dohode z roku 1990 mezi SRN a CR.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

V Baltimoru obří loď zbořila dálniční most. Selhal motor, kolos byl neovladatelný

26. března 2024  8:17,  aktualizováno  27.3 1:10

Aktualizujeme V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v pondělí zřítil čtyřproudový silniční most, do...

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 62 lidí

22. března 2024  18:41,  aktualizováno  23.3

Přímý přenos Nejméně 62 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

K útoku u Moskvy se hlásí Islámský stát, teroristé prchli v bílém renaultu

22. března 2024  22:04,  aktualizováno  23.3 7:01

K zodpovědnosti za útok v Krasnogorsku u Moskvy se na ruské sociální síti Telegram přihlásila...

„Ukrajinci to nebyli.“ Islámský stát ukázal video z masakru u Moskvy

24. března 2024  14:47,  aktualizováno  17:17

Islámský stát (IS) prostřednictvím zpravodajské agentury Al-Amaq zveřejnil video z pátečního útoku...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

ANALÝZA: Čtyři Tádžici svlékli Putina do naha. Ten musí něco udělat

25. března 2024

Premium Sotva týden poté, co si Putin zajistil páté prezidentské období, masakr v Moskvě rozbil moderní...

IS bourá ruské teorie o vazbách teroristů na Kyjev, vyzývá k útokům na „křižáky“

28. března 2024  16:05,  aktualizováno  19:44

Ruský vyšetřovací výbor tvrdí, že získal důkazy o vazbách mezi pachateli teroristického útoku z...

Bulovka vážně pochybila, odškodné za potrat je na pacientce, říká právnička

28. března 2024  19:26

Fakultní nemocnice Bulovka vážně pochybila, když tamní personál omylem způsobil zdravé ženě ve...

Devítileté děvče i sedmdesátník. V Rusku se zatýká za „schvalování terorismu“

28. března 2024  18:45

Od Petrohradu na západě Ruska až po Magadan na Dálném východě zatýká ruská policie za komentáře k...

Jak velké odškodnění za tragický potrat? Pohled do historie napoví

28. března 2024  18:33

V pražské nemocnici na Bulovce kvůli záměně pacientek potratila zdravá žena. Nebylo to ale první...

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...