Loď zůstala po incidentu ve skotském přístavu vzpříčená a otočená o 45 stupňů...

Loď zůstala po incidentu ve skotském přístavu vzpříčená a otočená o 45 stupňů vůči zemi v takzvaném suchém doku. (22. března 2023) | foto: Profimedia.cz

STALO SE DNES: Sněmovna zakázala TikTok, vítr převrátil loď v Edinburghu

  • 0
Sněmovna zakázala čínský TikTok svým zaměstnancům. Česká armáda schválila k používání německé tanky Leopard 2A4. V edinburském přístavu Leith se ráno částečně převrátila výzkumná loď The Petrel. Záchrana pošty má podle vlády stát 8 miliard korun. Česká televize a Prima podaly společně insolvenční návrh na Soukupovu agenturu Médea. Přinášíme přehled středečních událostí.

Sněmovní kancelář zakázala používat zaměstnancům čínskou aplikaci TikTok na všech svých zařízeních. Ze soukromých přístrojů doporučila ji odstranit. S obdobnou žádostí se kancléř obrátil i na poslance a jejich asistenty. Před TikTokem na zařízeních s přístupem do významných informačních systémů varoval Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), aplikaci má za hrozbu.

Sněmovna zakázala čínský TikTok svým zaměstnancům, k vymazání vyzývá i poslance

Česká armáda schválila k používání německé tanky Leopard 2A4. Stroj uspěl ve všech šestnácti testovaných parametrech a vojáci je mohou používat. První stroj je v Přáslavicích od loňského podzimu, další obdrží armáda v průběhu letošního roku. Celkem jich bude provozovat čtrnáct kusů.

Leopard prošel zkráceným testem na Libavé, armáda může používat jediný tank

V edinburském přístavu Leith se ráno částečně převrátila výzkumná loď The Petrel. Místní radní Adam McVey řekl listu The Scotsman, že příčinou nehody byl silný vítr. Na místě bylo 25 zraněných, z toho 15 převezli záchranáři do nemocnic.

Vítr částečně převrátil loď v přístavu v Edinburghu, zranilo se 25 lidí

Základní parametry transformace České pošty projednávala ve středu vláda. „Jsme připraveni poštu zachránit a dostat ji do kondice,“ řekl po jednání premiér Petr Fiala. Pokud je v obci jediná pošta, nebude ji vláda rušit. Česká pošta v současnosti provozuje 3200 poboček, z toho zrušeny budou tři stovky.

Záchrana pošty má stát 8 miliard korun. Vrátíme jí kondici, tvrdí Fiala

Česká televize a Prima podaly společně insolvenční návrh na Soukupovu agenturu Médea. Agentura televizím celkem dluží 30 milionů korun na neuhrazených obchodních pohledávkách. ČT a Prima návrh podaly společně prostřednictvím společnosti Media club, která Primu zastupuje. Je to šikanózní návrh, brání se Médea.

Jak poslat Soukupa do insolvence. Televize se spojily kvůli dluhu 30 milionů


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video