Koalice Spolu a PirSTAN dnes jednají o sestavení společné vlády. (13. října...

Koalice Spolu a PirSTAN dnes jednají o sestavení společné vlády. (13. října 2021) | foto: Petr Topič, MAFRA

STALO SE DNES: Bohemia Energy zkrachovala, Zeman slíbil schůzku s Fialou

  • 7
Firma Bohemia Energy ukončí činnost a dodávky elektřiny a plynu pro svých 900 tisíc klientů. Prezident Miloš Zeman souhlasil se schůzkou s lídrem koalice Spolu Petrem Fialou. Premiér Andrej Babiš míří do opozice. Zázrak, popisují Němci práci Čechů při záchraně ztracené dívky. Nemocnice v Moravskoslezském kraji zaplavily děti s nemocemi dýchacích cest. Přinášíme přehled nejdůležitějších středečních událostí.

Firma Bohemia Energy ukončí činnost a dodávky elektřiny a plynu pro svých 900 tisíc klientů. Odůvodnila to přetrvávajícím extrémním růstem cen energií na velkoobchodních trzích. Konec Bohemia Energy se týká zákazníků firem Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Odpojení se klienti bát nemusí, dodávky jim zajistí takzvaný dodavatel poslední instance.

Vysoké ceny dohnaly Bohemia Energy ke krachu. Dotkne se to téměř milionu lidí

Prezident Miloš Zeman podle mluvčího Jiřího Ovčáčka souhlasil se schůzkou s lídrem vítězné koalice Spolu Petrem Fialou. Předmětem setkání politiků má být jednání o budoucí vládě. Předseda ODS chce být jmenován premiérem.

Zeman obědval klobásu, pak kývl na schůzku s Fialou. Jen se neví kdy

Premiér Andrej Babiš dal ve středu najevo, že se smiřuje s tím, že i se svým hnutím ANO skončí v opozici. „Budeme opozice konstruktivní, nebudeme na všechno a priori říkat ne,“ uvedl premiér. Dodal také, že jeho hnutí o vládě nevyjednává.

Budeme opozice konstruktivní, nebudeme a priori říkat ne, říká Babiš

Zázrak. Tak v Německu popisují úspěšný nález osmileté dívenky, po které záchranné služby pátraly tři dny. Němci si pochvalují spolupráci s českou stranou, vyzdvihují lesníky a jejich znalost náročného terénu. Právě český hajný Julii nalezl.

Nejlepší lidé. Němci chválí Čechy za pomoc při pátrání po ztracené Julii

Epidemie virových i bakteriálních nemocí dýchacích cest, která se rozjela mezi dětmi krátce po návratu do školních kolektivů, v Moravskoslezském kraji graduje. Nachlazené děti nejdříve zaplnily ordinace obvodních pediatrů či pohotovostí, teď už jsou však zahlcená i dětská oddělení včetně jednotek intenzivní péče.

Nachlazené děti zahltily nemocnice v Moravskoslezském kraji, leží i na JIP


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video