Papež František se setkal s Romy z košického sídliště Luník IX. (14. září 2021)

Papež František se setkal s Romy z košického sídliště Luník IX. (14. září 2021) | foto: Petr Topič, MAFRA

STALO SE DNES: Zeman hospitalizován v nemocnici, první zavřená škola v Praze

  • 5
Prezident Zeman i exprezident Klaus byli hospitalizování ve vojenské nemocnici. Sněmovna bude jednat o uznání protilátek na covid-19. Ve Velké Británii schválili rekordní daně. Papež František se setkal s Romy ze sídliště Luník IX. V Praze musela kvůli covidu-19 zcela zavřít první škola. Podívejte se na přehled nejdůležitějších úterních zpráv.

Prezidenta Miloše Zemana hospitalizovali v úterý v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Podle jeho poradce Martina Nejedlého se má jednat o pravidelnou prohlídku. Exprezident Václav Klaus byl přijat ve stejné nemocnici o víkendu. V úterý se dostavil na další vyšetření.

Zemana i Klause hospitalizovali ve vojenské nemocnici

Poslanci rozhodli, že Sněmovna bude v pátek jednat o uznávání protilátek na covid-19. Ministerstvo zdravotnictví se přitom tomu zatím brání. Diskusi o uznávání protilátek prosadila poslankyně Trikolóry Tereza Hyťhová. Lidé s protilátkami mají podle ní větší ochranu než lidé očkovaní.

Poslanci budou řešit uznávání protilátek. Žádná pandemie není, řekl Okamura

Obyvatelům i firmám ve Velké Británii se příští rok razantně zvýší daně. Návrh tamější pravicové vlády počítá se zvýšením odvodů do veřejných rozpočtů hned u několika subjektů. Od dubna příštího roku mají vyšší daně platit třeba akcionáři britských firem nebo vysokoškolští absolventi.

Ve Velké Británii schválili rekordní daně. Takové Britové neplatili od roku 1955

Papež František pokračuje v návštěvě Slovenska. V úterý dorazil na východ země. Nejprve se zúčastnil liturgie v Prešově. Pro slovenské věřící to byla první velká akce, kde mohli svatého otce spatřit. Přišly tisíce lidí. Odpoledne se setkal s Romy z košického sídliště Luník IX. Tam se vyslovil proti diskriminaci a předsudkům vůči Romům. Hovořil rovněž o nutnosti integrace této menšiny, kterou na více než pětimilionovém Slovensku tvoří na 400 000 lidí.

Romy až příliš často soudili a hanili, řekl papež v košickém ghettu

Kvůli zvýšenému počtu nakažených koronavirem byla zavřena ZŠ Chmelnice v Praze 3. Žáci budou mít následujících deset dní distanční výuku. Podle ředitele školy Václava Havelky nejde o karanténu, děti se proto mohou volně pohybovat mimo školu.

Poslanci budou řešit uznávání protilátek. Žádná pandemie není, řekl Okamura


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video