Na území více než deseti států na západě USA dál zuří lesní požáry. Plameny se...

Na území více než deseti států na západě USA dál zuří lesní požáry. Plameny se v posledních hodinách nebezpečně přiblížily k několika městům na jihovýchodě státu Montana, kde úřady evakuovaly tisíce lidí. (11. srpna 2021) | foto: AP

STALO SE DNES: Studenti váhají s očkováním, chtějí výhody. Svět sužují požáry

  • 13
Ruští hackeři zveřejnili data z milionu platebních karet ukradených mezi lety 2018 a 2019, včetně údajů o účtech z Česka. Výzva České konference rektorů, aby se studenti vysokých škol v co největší míře nechali očkovat proti covidu, nemá podle některých oslovených studentů v rozhodování o očkování velkou váhu. Přečtěte si přehled čtvrtečních nejdůležitějších zpráv.

Ruští hackeři zveřejnili data z milionu platebních karet ukradených mezi lety 2018 a 2019, včetně údajů o účtech z Česka. Útočníci tímto způsobem propagují svou databázi ukradených platebních karet, kterou mohou ostatní zločinci využít k on-line nákupům, napsal server časopisu Forbes. Podle poradenské společnosti BDO je mezi ukradenými kartami i neznámý počet údajů o účtech z České republiky.

Ruští hackeři zveřejnili údaje z milionu platebních karet, včetně českých

Výzva České konference rektorů, aby se studenti vysokých škol v co největší míře nechali očkovat proti covidu, nemá podle některých oslovených studentů v rozhodování o očkování velkou váhu. Vysoké školy by podle nich spíš měly nabídnout konkrétní výhody těm, kdo se očkovat nechají.

Očkovat se a co za to? Výzva rektorů nestačí, studenti chtějí výhody

Zproštěn obžaloby. S takovým verdiktem odešel ve čtvrtek od Okresního soudu v Chebu strojvůdce Radim Růžička, který v červenci 2019 vykolejil s nákladním vlakem u Mariánských Lázní. S cisternami plně naloženými práškovým vápencem vjel příliš rychle na traťovou přeložku, o jejíž existenci neměl tušení, a třináct vagonů skončilo mimo koleje. Šlo o systémové selhání na železnici, konstatoval soud.

Selhal systém, řekl soud a osvobodil strojvůdce vykolejeného vlaku

Na Kamčatce tvrdě přistál vrtulník s třinácti turisty. Na palubě byli ještě další tři členové posádky. Stroj Mi-8 dopadl na hladinu Kurilského jezera a nyní se nachází v hloubce 135 metrů. Záchranáři zatím našli osm přeživších a po zbývajících lidech pátrali do setmění. Některé zdroje ruských agentur o nich hovoří jako o mrtvých.

Na Kamčatce spadl vrtulník do jezera. Pátrá se po osmi lidech včetně dítěte

Na území více než deseti států na západě USA dál zuří lesní požáry, v posledních hodinách se nebezpečně přiblížily k několika městům na jihovýchodě státu Montana, kde úřady evakuovaly tisíce lidí. Požáry prostupují také Řeckem a Tureckem, kde situaci komplikují také bleskové záplavy.

Svět sužují požáry. V Turecku se k nim přidávají i bleskové záplavy


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video