Ve středním Německu ve čtvrtek při nehodě školního autobusu zahynuly dvě děti....

Ve středním Německu ve čtvrtek při nehodě školního autobusu zahynuly dvě děti. Dalších dvacet školáků a řidič utrpěli zranění, informovala agentura DPA. Autobus s žáky základní školy sjel ze zledovatělé silnice do příkopu ve spolkové zemi Durynsko nedaleko Eisenachu. (23. ledna 2020) | foto: Reuters

STALO SE DNES: V Německu havaroval autobus, Řecko dostavělo zeď

  • 2
V Německu havaroval autobus s 37 Čechy, kteří se vraceli z Itálie. Řecko dobudovalo zeď na hranici s Tureckem, má bránit uprchlíkům z Afghánistánu. Tálibánci zbili Američany, kongresmani jsou v šoku. Australané vyšli do ulic demonstrovat proti lockdownu. Podívejte se na přehled nejdůležitějších sobotních zpráv.

Čtrnáct českých turistů se zranilo při havárii autobusu v Německu. Čtyři z nich jsou ve vážném stavu, zbytek v lehkém, informovala německá policie. Autobus vypravený turistickou kanceláří Čedok se s celkem 37 lidmi vracel z Itálie. Zranění byli převezeni do blízkých nemocnic. Příčinu nehody zatím vyšetřovatelé neznají.

V Německu havaroval autobus s 37 Čechy vracejícími se z Itálie

V neděli odpoledne a večer přejdou přes východní polovinu Česka silné bouřky, varují meteorologové. Výstraha platí pro všechny kraje na Moravě a ve Slezsku, Vysočinu, Pardubický kraj, východní polovinu Jihočeského a Královéhradeckého kraje. Napršet může až 30 litrů na metr čtvereční. Přívalový déšť může ojediněle rozvodnit malé toky, zatopit podjezdy a sklepy.

Do Česka se vrátí silné bouřky. Zasáhnou hlavně východ republiky

Americký ministr obrany Lloyd Austin přiznal, že někteří Američané, kteří se v těchto dnech pokoušeli evakuovat z Afghánistánu, byli zbiti Tálibánci. Odporuje to ujištěním prezidenta Joea Bidena, že americkým občanům ozbrojenci nebrání v pohybu k letišti, soudí někteří kongresmani.

Tálibánci vztáhli ruku na Američany a zbili je. Kongresmani jsou v šoku

Australané i přes šířící se variantu delta o víkendu vyšli do ulic protestovat proti opatřením. Policisté je rozháněli především pepřovými spreji, na některých místech i zatýkali a rozdávali pokuty. Některé davy čítaly i čtyři tisíce lidí. Vlna protestů se strhla poté, co premiér rozšířil uzavírku Melbourne na celý stát. 

Odpůrci lockdownu se bouří. V Melbourne zasahovala policie pepřovými spreji

Řecko dobudovalo na hranici s Tureckem soustavu bariér o délce čtyřiceti kilometrů. Země se nyní obává, že kvůli nástupu Tálibánu v Afghánistánu se zopakuje situace z roku 2015, kdy do Řecka přišly statisíce uprchlíků ze Sýrie. Hraniční kontroly posiluje i Turecko.

Řecko dobudovalo zeď na hranici s Tureckem. Má bránit i přílivu Afghánců


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video