Zpěvák Tří sester Lou Fanánek Hagen bude Špotákovou, která v kapele občas hostuje, sledovat v Harrachově během příprav na Keltskou noc.

Zpěvák Tří sester Lou Fanánek Hagen bude Špotákovou, která v kapele občas hostuje, sledovat v Harrachově během příprav na Keltskou noc. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Fanánek kvůli Špotákové zapne olympiádu, Urban chystá obraz Fantomase

  • 2
Vstup oštěpařky Barbory Špotákové do bojů na londýnské olympiádě bedlivě sledují kamarádi z oblastí, které si zpravidla s vrcholovým sportem netykají. U Špotákové je to jiné. "Hlavně ať ji nezničí odporná anglická kuchyně," strachuje se o ni například muzikant Lou Fanánek Hagen, v jehož kapele Tří sestry Špotáková občas hostuje.

"Šance uspět je převeliká, medaile téměř jistá, což je ale trochu svazující výchozí pozice," uvažuje Fanánek, který Špotákové po zlatě na olympiádě v Pekingu věnoval píseň Čtvrtá sestra.

Sám, jak říká, zatím z olympiády viděl jen kousek plážového volejbalu, a to kvůli hezkým hráčkám. Na Špotákovou si ale čas udělá. Sledovat ji bude v Harrachově, kde chystá festival Keltská noc.

"Báru budu sledovat nejen proto, že je to hezká holka. Pokud se zazlatí, dost to oslavíme a určitě se o tom na sobotním festivalovém vystoupení Tří sester zmíníme," poznamenal muzikant.

První krok jablonecké rodačky za obhajobou zlata z Pekingu bude sledovat i kreslíř Petr Urban, který sám závodil jako sáňkař na zimních olympiádách.

"Bára bude ve finále první nebo druhá. Honza Železný o ní říká, že má tolik úspěchů, protože jako jediná oštěpařka hází jako chlap. Ale na rozdíl od Rusky Abakumovové je Bára pěkná ženská. I když hodně namakaná," říká Urban.

Dar pro oštěpařku: odmaskovaný Fantomas i kámen z pivnice

Pokud Špotáková uspěje, Urban už má pro ni vymyšlený dárek. "Líbí se jí obraz Odhalení po desátém pivu s Louisem de Funesem a odmaskovaným Fantomasem. Pokud bude mít po olympiádě dobrou náladu, tak si ho nejspíš vezme," svěřil se malíř.

Kvalifikaci Špotákové si nenechá ujít ani ředitel pražské pivnice U Pinkasů František Novotný. Když Abakumovové, největší soupeřce české oštěpařky, narostla hrozivě svalová hmota, přišla z pivnice rázná odpověď.

"Bára bydlí kousek od nás, a tak jsme jí nabídli neomezenou konzumaci jídla, aby se Rusce vyrovnala. Předtím u nás dostávala zadarmo jen pivo," říká Novotný.

Špotáková chodí k Pinkasům s přítelem Lukášem. "Někdy si dá grilovaná žebra, jindy svíčkovou nebo jen nějakou hustou polévku s pečivem, třeba dršťkovou," prozrazuje Novotný.

Špotáková už dostala od personálu U Pinkasů nejen servis all inclusive, ale i základní kámen z hospody. Byla to reakce na dar pro sprintera Bolta na mistrovství světa v Německu, odkud si běžec vezl domů kus Berlínské zdi. "Když Bára uspěje v Londýně, zase něco vymyslíme," slibuje Novotný.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video