Barbora Ledererová s přítelem Ondřejem Kašíkem. | foto: FTV Prima

Pojišťovna odmítá nařčení Češky na Zélandu. Převozu je schopná, tvrdí

  • 373
Pojišťovna Allianz odmítá, že by Češka, která se domáhá uhrazení operace ledvinových kamenů na Novém Zélandu, nebyla schopná cesty do České republiky. Podle pojišťovny to dokládá lékařská zpráva místních lékařů.

„Podstatné při rozhodování, jak dál postupovat, nejsou emoce, ale fakta,“ uvedl mluvčí pojišťovny Václav Bálek. Odkazuje na lékařskou zprávu a závěry urologa z Nového Zélandu, který podle něj do zprávy ani nenapsal, se kterou ledvinou má Češka Barbora Ledererová problémy.

„Z jeho záznamů je zcela jasné, že paní Ledererová je schopná transportu a že u ní nešlo o život ohrožující stav, protože neměla žádné akutní komplikace, které by letecký transport v doprovodu zdravotníka neumožnily,“ argumentuje Bálek.

Češka si zaplatila drahé pojištění. Operaci na Zélandu jí nechtějí uhradit

Na spor mezi pojišťovnou a Barborou Ledererovou upozornila v úterý televize Prima. Češka si stěžovala, že přestože si zaplatila ne zrovna levné pojištění - asi 20 tisíc za rok - pojišťovna jí odmítá uhradit nutnou operaci na Novém Zélandu. Pojišťovna jí nabídla zaplatit návrat do Česka a operaci v tuzemsku.

Ledererová však televizi tvrdila, že místní lékaři jí cestu nedoporučili kvůli možnému akutnímu záchvatu bolesti během letu (více o reportáži zde). „Jediný oficiální dokument o stavu Báry stavu máme prostě tady z Nového Zélandu, že let není doporučen. A na tom se zakládá celá věc,“ řekl televizi Ondřej Kašík, přítel nemocné dívky.

Obě strany se tak přou o vyznění zprávy novozélandského lékaře. „Paní Ledererová také není na Novém Zélandu hospitalizovaná a podle lékařských záznamů v případě zmiňované operace nešlo o urgentní stav. Stačí se podívat na to, kdy s lékařem operaci plánovala - což bylo 16. září - a kdy měla tato plánovaná operace proběhnout - 22. září, tedy o pět dnů později,“ popsal mluvčí pojišťovny.

Dodal také, že Češka požaduje od pojišťovny i služby nesouvisející s léčbou. „Například úhradu pobytu v České republice, což už nemá s cestovním pojištěním nic společného,“ tvrdí Bálek.

Podívejte se reportáž televize Prima:

20. září 2016


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue