Nechápu, proč končíme v pátek ve 12:10, podivoval se Pirát Michálek

  • 248
Zkrácenou pracovní dobu si určili poslanci. Ne všem se to ale líbilo. „Nechápu, proč končíme v pátek práci ve 12 hodin 10 minut. Nepřijde mi to fakt normální,“ řekl šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, když se poslanci ANO a ODS postarali o to, že poslanci měli „padla“ už krátce po poledni.

Nedokončili proto jednání o novém institutu hromadných žalob, které mají pomoci spotřebitelům. Jsou tradičním institutem v anglosaském právu,“ řekl poslanec TOP 09 Dominik Feri.

Ukázalo se ale, že je o ně spor uvnitř ANO. „Jsem nadšen. Pomůže to spotřebitelům v případech, kdy ta částka není tak velká, že se jim to nevyplatí individuálně žalovat,“ podpořil vládní návrh poslanec vládního hnutí Patrik Nacher. 

„Zavádíme určitý atypický institut,“ řekla naopak jeho kolegyně z klubu, exministryně spravedlnosti Helena Válková, podle níž by hromadné žaloby již v tomto volebním období parlament neměl schválit.

Spor rozštípl jejich kolega Roman Kubíček, který požádal o hodinou přestávku. Vzápětí se přidala za klub ODS Jana Černochová, když řekla, že se pak budou muset ještě „poradit“ poslanci občanských demokratů. Znamená to, že poslancům začal prodloužený víkend dříve. Jednání Sněmovny bylo totiž přerušeno do úterý do 14 hodin.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video