Původně billboard s Olgou Zubovou je přelepený reklamou agentury Médea. (21. září 2009)

Původně billboard s Olgou Zubovou je přelepený reklamou agentury Médea. (21. září 2009) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Sloganu ČSSD rostou křídla, po parodii propaguje mecenáše Zubové

  • 39
Je přece správné chtít úspěch pro všechny, zastat se slabšího a mít úctu ke starším. Podobně přesvědčovala voliče ještě nedávno ČSSD. Volby sice už zmizely, slogan ale žije dál. Teď ho využil šéf agentury Médea Jaromír Soukup, ještě nedávno mecenáš Olgy Zubové.

Jaromír Soukup ještě nedávno pevně stál za šéfkou Demokratické strany zelených Olgou Zubovou. Byl jejím stranickým místopředsedou a hlavním sponzorem její kampaně - ovšem ne za DSZ, ale za ČSSD. Po neúspěchu v eurovolbách totiž strana pochopila, že sama do českého parlamentu neprorazí.

Jenže Soukup nedávno Zubové vyčetl, že svou šanci promarnila, že strana nemá program - a řekl, že už na její kampaň žádné peníze nedá. - čtěte Zubová ztratila důvěru svého mecenáše Soukupa

Její plakáty tak nyní začala nahrazovat reklama na Soukupovu agenturu Médea. "Je přece správné mít nejlepší reklamní agenturu," hlásají.

Podobně si z hesla "střílel" už Petr Čtvrtníček. Jeho billboard hlásal, že "je přece správné zastat se slabšího", a byl doplněn oranžovým pruhem podle něj slabší ČSSD. - na billboardy se soucitným Čtvrtníčkem a heslem ČSSD se podívejte zde

Soukup nedávno časopisu Týden řekl, že předčasné volby nebudou. Teprve po nich Ústavní soud skutečně rozhodl, že se stížnost poslance Miloše Melčáka opírá o zákony.

To vzbudilo spekulace, zda Soukup o rozhodnutí soudu předem nevěděl, podnikatel to ale vysvětluje tím, že na podobné téma psal diplomovou práci a tak výsledek odhadl.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video