Volební inzerát skupiny Kryštof

Volební inzerát skupiny Kryštof | foto: repro, iDNES.cz

Skupina Kryštof odmítla vystoupit pro ODS

  • 4
Kapela Kryštof dostala údajně nabídku jednoho milionu korun za vystoupení ve prospěch předvolební kampaně ODS. Informaci o částce zpěvák kapely Richard Krajčo nevyvrátil ani nepotvrdil. "Když ale přišla nabídka, celá kapela to striktně odmítla," řekl Krajčo. Kapela Kryštof odmítá vystupovat na politických akcích, kde jde čistě jenom o kampaň.
"Nebudu nikomu říkat, pojďte volit Klause, nebo jiného politika," poznamenal Krajčo.

Nabídku na vystupování dostala kapela také od ČSSD. "Nebude to ale jejich kampaň. Pořádá to Petra Buzková, která bude mluvit o tom, proč je důležité jít k volbám. Protože mi je tato politička sympatická, tak jsme se dohodli, že do téhle akce půjdeme společně," tvrdí zpěvák.

"Každý Čech ví, jak trénovat fotbalový nebo hokejový tým, jak dělat muziku, rozumí ekonomice, ale když má jít k volbám, tak ohrne nos a zůstane doma nebo v hospodě a nic pro stát neudělá. Lidi, kteří nepůjdou volit, nemají pak právo naříkat a vyjadřovat se k výsledkům," razantně poznamenal Richard Krajčo.

Vystoupením pro ČSSD kapela rozhodně nepůjde proti názoru svého zpěváka. "Veřejně se k tomu přiznám. Budu volit ČSSD, stejně jako před čtyřmi lety, ale to určitě nesouvisí s koncertem," dodal Krajčo.

Skupina Kryštof na sebe upozornila už letos na jaře, když odmítla vystupování na vyhlašovacím ceremoniálu Anděl 2001. Důvodem bojkotu byla televize Nova, která udílení cen přenášela.
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue