Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Klatovsko a Jičínsko zasáhly večer silné bouřky, déšť zaplavil sklepy

  • 16
Západní a střední Čechy zasáhly v neděli večer silné bouřky s přívalovými srážkami. Český hydrometeorologický ústav vydal po osmé hodině večerní varování před bouřkami a to především v okrese Klatovy. Výstraha platila do 23:00.

„Do okresu Klatovy postupuje z Bavorska velmi silná bouřka ve které se mohou ojediněle vyskytovat kroupy o velikosti nad 2 cm a nárazy větru až 25 m/s. Na stanici Grosser Arber v německé části Šumavy byl zaznamenán náraz větru 23 m/s,“ píše ČHMÚ ve své výstraze.

Radarový snímek srážek

Aktuální radarový snímek srážek nad Českou republikou. Více na Pocasi.iDNES.cz

Bouřka postupovala večer přes střední Čechy do Prahy. „Aktuálně je bouřka i v Praze. I zde se dají očekávat silnější nárazy větru, kroupy a lokální přívalové deště. Ty mohou zatopit podchody a sklepy,“ dodal pro iDNES.cz kolem 21. hodiny meteorolog ČHMÚ Tomáš Mejstřík.

Bouřky se silným přívalovým deštěm byly večer hlášeny i z Jičínska. Tam déšť zaplavil několik sklepů a uvěznil uvnitř domů jejich obyvatele. Bouřka v noci postupovala k východu až severovýchodu.

Pro omezení škod silným nárazovým větrem ČHMÚ doporučoval zajistit okna, dveře a odstranit nebo upevnit volně položené předměty.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video