Diskuze

GLOSA: Nezvaní hosté, kamarád na vozíku. Jak vypadá svět v dětských pořadech

Nepřizpůsobiví odejdou, černoška je chytřejší než běloch a závodní auta řídí dívky. To jsou jen některá z paradigmat, kterými dětské pořady připravují naše potomky na svět, v němž tu budou žít. Klasické rozdělení na dobro a zlo už dávno nefunguje, všímá si komentátor MF DNES Miroslav Korecký.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

V90í47t 93V86ý20m18o36l18a

23. 7. 2018 12:52

Ještě lepší díl Máji je "Mája a cikády". Fakt se to tak jmenuje a fakt je to o tom, co myslíte. :)

2 0
možnosti
JP

Vsechny tri detske serialy jsou z Britske produkce , jestli autor byl kdy v Britanii musel videt ze to neni propaganda ale kazdodenni realita. S podivem ze postavicka z "cizich kraju" je tam jenom jedna. Jestli chce serialy bez cernochu tak snad objednat neco z Japonske produkce :/

1 0
možnosti
KC

Dcerka je zatím malá. Ale až povyroste asi budu muset pečlivě hlídat, na co se v televizi kouká. V době závadných pořadů jí od televize vyženu a budeme si stavět z lega třeba Trumpovu zeď nebo Orbánův plot.

Z pohádek ke čtění je třeba vybírat především ty s nějakým důležitým poučením. Napadají mě třeba O Smolíčkovi, nebo O neposlušných kůzlátkách.

Pubertální dívky je vhodné nasměrovat k filmům jako Bez dcerky neodejdu.

12 1
možnosti

"protože když koupí dítěti závodní Ferrari z lega, na beton u něj bude jako figurka pilotky nějaká blonďatá fešanda" - 8-o

Lego vydalo cca 44 setov s Ferrari. A z nich AZ jeden ma pilotku (a nahodou ta jedna jedina je blond). To fakt stoji "na beton" za zmienku do clanku...

2 1
možnosti
OU
JH

Toto je samozrejme v poradku, jen nechapu jak mohou stale vysilat xenofobniho Vetrelce, kde hlavni hrdinka se nechce podelit o velkou kosmickou lod s jejich mimozemskym hostem a stale se ho snazi zahubit : )))

9 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
19 1
možnosti
OU
EP

;-D Tak to je pěkná schíza. Panu redaktorovi doporučuju mokrý hadr na čelo, event. návštěvu psychiatra.

3 15
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 0
možnosti
Foto

Ty pořady nepřipravují děti na svět budoucnosti, ale na utopii, jak si jí představují a jak by jí chtěli neomarxističtí sociální inženýři. Na svět,který nemůže fungovat.

22 0
možnosti