Hejtman Franc trvá na tom, aby senátor odstoupil. Ten tak ale učinit nehodlá.

Hejtman Franc trvá na tom, aby senátor odstoupil. Ten tak ale učinit nehodlá. | foto: MF DNES

Senátor Dryml slaví malé vítězství, kraj nechce jeho rezignaci

  • 61
Vicehejtman Královéhradeckého kraje a senátor Vladimír Dryml, který sháněl kompromitující informace na kolegy, si připsal malé vítězství. Krajský výkonný výbor ČSSD v Hradci Králové nepodpořil hejtmana Lubomíra France, který Drymla vyzval, aby odstoupil z vedení kraje – z funkcí prvního náměstka a radního pro zdravotnictví.

"Odehrála se poměrně dlouhá debata. Pan hejtman Franc pak navrhl usnesení, že Krajský výkonný výbor podporuje výzvu vicehejtmanovi Drymlovi, aby rezignoval na své funkce v kraji. Pro hlasovalo šest zastupitelů, proti nikdo a osm se zdrželo," řekla předsedkyně Krajského výkonného výboru ČSSD v Hradci Králové Hana Orgoníková. Ona sama hlasovala hlasovala pro.

Právě poslankyně Orgoníková je největší stranickou oponentkou Drymla. A právě na ni senátor sháněl u fiktivních detektivů citlivé informace. - čtěte Senátor Dryml chtěl kompromitovat svou kolegyni z ČSSD Orgoníkovou

"Osm členů se zdrželo hlasování, protože nemají dostatek informací. Budu chtít, aby krajský výkonný výbor o věci znovu hlasoval na svém řádném jednání 12. ledna, a do té doby dodám potřebné informace," řekl Franc.

čtěte také

Kdo dá miliony za nemocnici aneb o co jde v kauze Dryml

Hejtman nadále trvá na své výzvě, aby Dryml z funkcí odstoupil. "Já svůj názor nezměnil. Dryml osobně selhal a poškozuje sociální demokracii," řekl Franc.

Dryml při odchodu z jednání pouze řekl, že výsledek jednání považuje za vítězství zdravého rozumu. Více jednání komentovat nechtěl. Odstoupit však nehodlá.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video