Správná barva hlasu je zelená, rapuje Liška v předvolebním klipu

  • 54
Na hudbu v předvolebním boji vsadila i Strana zelených. Od rána koluje na internetu klip, ve kterém zpívá a hraje hlavní roli předseda strany Ondřej Liška. Ve zhruba dvouminutovém klipu s názvem Barva hlasu nabádá voliče, že hlas každého člověka má smysl a není ztracený.

Šéf strany v klipu rapuje, že správná barva hlasu je zelená. "Hlasem můžeš změnit spoustu věcí, vypustit kuřata z Babišovejch klecí, konečně začít zapojovat Romy, stavět místo obchoďáků parky. Svobodně se koukat po klukách i po holkách, neprožít život ve státem daných kolonkách," deklamuje Liška.

"Chtěli jsme před volbami přijít s něčím, co by kampaň alespoň trochu odlehčilo. Nápad, abych rapoval o tom, že každý hlas má smysl a není ztracený, jistě není nový. Kolegům ale trvalo několik týdnů, než mě přesvědčili. Podle reakcí v mém okolí ale soudím, že se nám podařilo natočit docela svěží píseň a videoklip," poznamenal Liška.

Protože Zelení nejsou jediní, kteří vsadili na zpěv, vybrali si rap. Hlavním sdělením klipu podle nich je, že hlas každého člověka není ztracený. "Je důležité, aby lidé skutečně přišli k volbám, protože i jejich hlas má smysl," doplnil mluvčí strany Jan Žáček.

"Ve studiu jsem si nebyl jistý tím, co z toho nakonec vznikne. Musím ale říct, že výsledek mě přesvědčil. O profesionální dráze rapera přesto zatím neuvažuji," dodal s úsměvem Liška.

Klip vznikl zhruba za týden a bude hlavně na internetu. "Plánujeme ho ale využít i při osobním kontaktu s voliči," dodal Žáček.

Na internetu koluje i další předvolební video strany s názvem Je politika špinavá? Pojďme to změnit!. Liška ve zhruba půlminutovém klipu tlakovým čističem na špinavou zeď vodou vymývá logo strany.

Předvolební píseň má i strana Jany Bobošíkové, která vyvolala spory o autorství sousloví "metelesku blesku" (více čtěte zde). Svou neoficiální znělku představilo začátkem října i hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Autory a protagonisty několikasekundového klipu je známé duo Eva a Vašek (více zde).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue