Se kterým politikem jednali zástupci firmy Steyr, když domlouvali pandury?

  • 584
Reportér MF DNES Janek Kroupa v uplynulých týdnech zaznamenal svědectví dvou zástupců firmy Steyr, která do České republiky dodala obrněné transportéry Pandur. Zástupce firmy Wolfgang Habitzl popisuje reportérovi, jak jednu z největších armádních zakázek v Česku provázela korupce.

Zástupce firmy na nahrávce skrytou kamerou popisuje jednoho z politiků ČSSD, se kterým tehdy jednali. Jeho jméno si z hlavy nepamatuje. Byla to prý ale "vycházející hvězda" ČSSD a sympatický člověk z pražské radnice.

Reportér se se zástupcem firmy baví o letech 2002 až 2003, kdy Steyr loboval za nákup transportérů v době vlády Vladimíra Špidly. Zakázku, kterou Steyr opravdu dostal, schválila v lednu 2006 vláda Jiřího Paroubka.

Kterého politika Habitzl popisuje? Podívejte se na video a své tipy pište do diskuse.

Čtěte ve čtvrteční MF Dnes

Vše o svědectví zástupců firmy Steyr o zlobbované zakázce, které zaznamenala skrytá kamera, si přečtěte ve čtvrteční MF DNES.

.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video