V hotelu Hilton a jeho okolí panují přísná bezpečnostní opatření.

V hotelu Hilton a jeho okolí panují přísná bezpečnostní opatření. | foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Scénka v Hiltonu: Takhle chráníte mého prezidenta?

  • 390
Američan Jim Rieker s manželkou tráví dovolenou v Česku. A shodou okolností ve stejném hotelu, do nějž včera limuzíny přivezly amerického prezidenta George Bushe. Jeho návštěvu oba hodně prožívali.

"Podívejte, nepípá to, ale má! Já mám všude v noze šrouby ze železa, a rám nepípá. Takhle vy chráníte mého prezidenta? Když bezpečnostní rámy nefungují?" rozhořčoval se a běhal skrz rámy v hotelu Hilton sem a tam.

V ruce přitom celou dobu třímal česky psaný leták s tučným nápisem "Ne radarům", který hotelovým hostům rozdával jeden z českých aktivistů.

Právě leták přilákal pozornost jednoho z členů tajných služeb. Muž přistoupil k Riekerovi, představil se a oslovil ho: "Co to máte v ruce?" "Ale nic, to je jen takový papírek," zbledl americký turista z Floridy.

"A proč jste si ho vzal?" pokračoval "výslech". "To je jen taková hloupost, já jsem to hned zmuchlal, podívejte se, jak jsem to zmuchlal..." horlivě dokazoval Jim Rieker loajalitu ke svému prezidentovi.

Muž z tajných služeb se však nenechal odbýt: "Víte, co tam stojí? Tam je napsáno Ne radarům. Vy s tím souhlasíte, že by tu neměl být radar?" přísně ho vyslýchal na chodbě hotelu. A Jim Rieker, aby dokázal, že je pravý Američan, demonstrativně zmuchlaný leták odnesl do koše.

SPECIÁL: Bush v Praze


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video