Diskuze

Ze společnosti se vytratila solidarita a humanismus, myslí si Rychetský

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se domnívá, že ze společnosti zmizely základní zásady, jako je solidarita a humanismus. Podle něho jsou z nich téměř sprostá slova. Prohlásil to v pořadu Fokus Václava Moravce na téma Boj za pravdu, v němž dále vystoupila mimo jiné slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přijde na to, kdo je opravdu ohrožen a proč. S vrahem, který utíká před spravedlností, změní si jméno a hraje si na chudáka pronásledovaného Tálibánem a nikoliv policií, nemám soucit.

Kdo už někdo opravdu uprchl ze svého nebezpečí třeba do sousedního státu, nemá proč, cpát se třeba k nám nebo do Německa. Kolem nás je bezpečných států hned několik za sebou.

Teď k nám míří i stovky evropských teroristů- dobrovolníků z Daeše. Ti jsou opravdu ti poslední, které bychom zde potřebovali.

Pořádek a právo nebude dosaženo dříve, než bude zaveden imigrační zákon a s ním i potřebná zařízení- detenční střediska, vězení pro zločince, spolehlivé kontroly identity a trestní činnosti žadatele o imigraci. Komfortní lety do jejich vlasti jsou zbytečně drahé a neodradí od dalších pokusů. Cestování vlakem v zaplombovaném vagonu do některého přístavu a další doprava lodí jsou efektivnější. Než bude migrantovi přiznán nějaký status, musí být ubytování i strava na spodní hranici nutnosti, bez jakéhokoliv komfortu. Jinak se jich nahrnou další milióny.

Politika ale zkrátka nechce, musíme zvolit takové, kteří fandí vlastním spoluobčanům.

0 0
možnosti

Ve švédském Malmö mají za letošní rok už téměř 200 násil. kriminál. činů (bomby apod.), na čemž se ovšem podílejí i mafie a gangy mj. z Východu. Naši emigranti byli po r. 68 přijímáni v západ. zemích dobře (někteří tam ale jeli z ekonomic. důvodů), museli ale plně akceptovat jejich zákony. Ale p. Rychetského si vážím, myslel svá slova dobře. Občané nyní u nás potřebují dobré vzory - hlavně slušné jedince, a to u nás momentálně na některých vrchol. pozicích chybí, z toho vyvěrá riziko duchov. marasmu ve společnosti, které se asi bude zvyšovat.

0 3
možnosti

P17a34v81e11l 38K65ř41í65ž

13. 11. 2019 18:26

Dnes jsem slyšel, že Dánsko zavádí hraniční kontroly se Švédskem. Důvodem je vysoká kriminalita přicházející ze Švédska. Před pár lety byli ve Švédsku také solidární a humanisti. A výsledek se dostavil pane Rychetský...

3 0
možnosti

V82a79š56e14k 86Ř98í11h33a

13. 11. 2019 18:12

No tak diskuse ukazuje jediné. Jak snadné je zastrašovat lidi a skrze získaný strach manipulovat s jejich nenávistí.

To je asi jediné co stojí proti humanitě a obecné solidaritě. A není náhodou, že nejvíce mají z migrantů stažené půlky voliči Bureše. A přitom jim sem právě Bureš vozí asi nejvíce cizinců ze zemí, které se přitom nejvíce podílí na kriminalitě našeho státu.

0 5
možnosti

Já teda žádného Bureše nevolím, ale strach z krimigrantů mám. Všude, kam si je nasáčkovali, je mnohem vyšší kriminalita a snižuje se životní úroveň původního obyvatelstva. Stačí číst.

0 0
možnosti

Pan Rychetský pravdu dí...

Pořad jsem neviděl, ale slyšel jsem, jak byli všichni hosté úžasní!!!!

A to od lidí, kterým důvěřuji, tedy věřím, že to tak bylo!!!

+ jména znám a těch lidiček si vážím!!!

0 5
možnosti

Ráda bych byla solidární s utečenci, ale vadí mi, že oni neuznávají západní kulturní hodnoty a ani je zde nechtějí respektovat pokud sem přijdou. Proč sem utíkají převážně muži? Vždyť právě ti by měli ve své zemi bojovat a k nám posílat pouze ženy a děti. A proč ti chudáci ,,na životě ohrožení muži", se neštítí v těch utečenských táborech znásilňovat stejně na životě ohrožené ženy? Jak mám být solidární s někým kdo nemá ve své mysli zakořeněnu spravedlnost před zákonem pro všechny stejně.

4 0
možnosti

Ze společnosti se vytratil bohužel spíše selský rozum a snaha o konstruktivní dialog.

5 0
možnosti

Docela strašidelné, když se předseda ústavního soudu opakovaně vyjadřuje jak vítačský aktivista, který naši společnosti vyčítá rozum a zodpovědnost.

Racionálním rozumem těžko pochopitelné, na jedné straně úžasné empatie a "humanismus" k ilegálům, kteří přicházejí s nesnášenlivou ideologií, bez dokladů a bez pozvání, aby tady povětšinou parazitovali na sociálních systémech, a šířili svoji náboženskou ideologii, která ustrnula ve středověku, a na straně druhé absolutní lhostejnost k naší budoucnosti a našim potomkům Rv

6 1
možnosti

V66a24š64e43k 91Ř66í55h82a

13. 11. 2019 18:02

Jediné strašidelné je když má nějaký Tesařík představu, že může zakazovat ostatním veřejně činným lidem co mají říkat.

To znamená, že by nás ono pán rád vrátil do komunistické totality, která se chovala úplně stejně.

0 3
možnosti

Závidím Slovákům Čaputovou. Kromě toho, že je chytrá je i koukatelná. Ovšem pan Marek Vácha byl taky naprosto věrohodný. Škoda, že iDnes ho vynechává. Ale na jsme si v portálu jednoho hnutí již zvykli.

0 6
možnosti

Čaputová .. Čaputová Jóó ta Sörešová oblíbenkyně co hraje podle jeho not.

2 0
možnosti

Ze společnosti se vytratila solidarita a humanismus... říká bývalý komunista ..

1 0
možnosti