Diskuze

Na ruské ambasádě slavili Den vítězství. Dorazili Zeman, Nečas i Klaus

Na ruském velvyslanectví v Praze se uskutečnila tradiční recepce při příležitosti 71. výročí konce druhé světové války. Slavnosti se zúčastnilo několik set hostů. Byli mezi nimi také prezident Miloš Zeman, který přednesl projev. Na ambasádu dorazili například i bývalí premiéři Jan Fischer či Petr Nečas.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

kdo jiny by se pratelickoval s vychodnimi imperialisty a nacky?

1 0
možnosti
MZ

A že se tak ptám, přežili všichni, kteří se - narozdíl od těch vychovaných - zavirovali do němoty?;-)

0 0
možnosti

Ja to taková nálepka aby se rusaci čistili od spolupráce s Hitlerem, kde nesou dost velký díl na vzniku WW2.Rv

4 2
možnosti
DM

D73a35v37i14d 79M42a27c94k84ů

10. 5. 2016 11:37

Co to tam piješ Roberte? Nebo, že bys jen propadl z dějepisu a nyní tě sestřička v ústavu pustila na 1/2 hodiny ke kompu? ;-D;-D;-D

1 4
možnosti
Foto

Vítězství nad německým socialismem a italským fašismem bylo dílem spolupráce mnoha armád a etnik, nejenom té ruské. Největší tíhu boje na vlastním území nesli především Ukrajinci a Bělorusové, do Ruska vnikli vojáci Osy (Řím, Berlín, Tokio) jenom poměrně nakrátko. Jejich válečná mašinerie se zasekla u Stalingradu, v tu dobu už začalo slábnout i německé válečné námořnictvo a do severských přístavů, zejména Murmanska, dorazily tisíce tun vojenského materiálu od Spojenců (GB, USA, Kanada,Austrálie).

Za Uralem se podařilo rozjet výrobu tanků a letadel, které vážně ohrozily i německé supertanky Leopard a Tiger. Pomohly k tomu i dodávky US technologie- třeba první lampy do tehdejších vysílaček pocházely z USA, později se vyráběly i v ruských továrnách. Rusko tehdy udělalo obrovský skok v technologii, z kterého těží dodnes.

Škoda jenom, že po válce došlo ke sporům a studené válce, kvůli Číně, Koreji a Vietnamu. Také ruské chování v "osvobozených" zemích Evropy odporovalo představám o demokracii- všude byly instalovány kolaborantské vlády. Tato čtyřicetiletá "studená" válka stála všechny zúčastněné mnoho obětí a hospodářských ztrát.

To by si měli i současní ruští představitelé uvědomit- zisk Krymu, Abcházie, Donbasu nebo Jižní Osetie nevyváží ztráty morální i hospodářské. K lepšímu se to v Rusku může změnit teprve po nástupu první nekomunistické mladé generace.

16 2
možnosti
SC

Velice dobře napsaný komentář. R^

3 1
možnosti
JS
PJ

P95a90u12l 21J54a57r11o90s

10. 5. 2016 8:55

Zeman si ho na foto nepral.Jo kdyby tam byl Putin,tak to by bylo neco jineho.;-D

2 0
možnosti
LF

Vypsat všechny účastníky oslav vítězství nad fašismem, konané na rusaké ambasádě, by bylo velice náročné, tak jen některé.Miloš Zeman, Petr Nečas, s manželkou, Václav Klaus, Felix Slováček, Andrew Shapiro .

Otázky kladené jako příkladně:

Kolik vojáků a materiální pomoci poslal SSSR Angli?

Kolik vojáků a materiální pomoci poslal SSSR do bojů proti Nacistům v Africe?

Kolik vojáků a materiální pomoci SSSR poslal do bojů s Japonci?

Jsou v rovině hloupých a může je položit stejný!!

Generál Žukov prohlásil nebýt učiněna pomoc zbrojní, materiální od USA, velmi těžko, prakticky nemožno by bylo otočit průběh 2. světové války!!

12 4
možnosti
JK

Až na to, že USA firmy prodávaly zbraně také fašistům a Rusům až, když bylo jasné, že Rusko vítězí. ;-)

5 16
možnosti
DN

Náš dluh hrdinným mužům a statečným ženám ve službě vlasti nemůže nikdy být splacen. Zaslouží si náš nikdy nezanikající vděk. Jejich vlast nikdy nezapomene na jejich oběť.R^

9 0
možnosti
LM

To jste se naučil v soutěži Puškinův památník ...

6 3
možnosti
MK

prosím ruskou úderku o sdělení :

kolik vojáků a materiální pomoci poslal sovětský svaz Anglii ?

kolik vojáků a materiální pomoci poslal sovětský svaz do bojů proti Nacistům v Africe?

kolik vojáků a materiální pomoci poslal sovětský svaz do bojů proti Japonsku ?

.

USA bojovaly až do porážky Japonska a to už sovětský svaz dávno odvlekl československé občany do gulagů , ukradl nám zakarpatsko a pohltil pobaltské země .

tak přestaňte s těmi povídačkami jak se USA zapojily jen na závěr a jen aby se neřeklo :-P

14 8
možnosti
MK

kolik komunistů řízených Moskvou bojovalo proti nacistům ?

.

kolik jich bojovale, nebo jen roznášelo letáky proti nacistům ....PŘED napadením spojence Hitlera spojence Stalina ?

5 5
možnosti

A slavili tam na té ambasádě konec druhé světové války v Evropě, nebo konec velké vlastenecké války? on je to docela rozdíl... :-)

1 0
možnosti
JK

Vítězství SSSR nad Němci je nutné neustále připomínat a slavit. Bez tohoto vítězství, formálně v závěru podpořeném USA, by dnes Česko neexistovala a pravděpodovně ani žádní češi. Ostatně tak to Němci plánovali.

7 15
možnosti
MK

Můžete to vzít i obráceně - V části ČR se formálně čekalo na Koněva, když Američanům to Wehrmacht skládal bez boje a vojáci byli rádi, že je po válce. S tou hrstkou esesáků kolem Prahy by zatočili rychle.

Chci říct, že nemám rád, když se zveličuje podíl na osvobození jedné nebo druhé strany. Oběma musíme být vděčni, i když Kreml si potom od nás odměnu vybral.

16 1
možnosti