Šéf strany Věci veřejné Radek John věří, že jeho rozvod se Zlatou Adamovskou stranu nijak nepoškodí. Sází na to, že to v liberálním Česku neuškodilo ani Jiřímu Paroubkovi, ani Mirku Topolánkovi.

Šéf strany Věci veřejné Radek John věří, že jeho rozvod se Zlatou Adamovskou stranu nijak nepoškodí. Sází na to, že to v liberálním Česku neuškodilo ani Jiřímu Paroubkovi, ani Mirku Topolánkovi. | foto: Marek Navrátil

Rozvádí se další politik. Radek John cítí úlevu, že není vydíratelný

  • 668
Spisovatel a šéf strany Věci veřejné Radek John je další z řady politiků, který opouští svou dosavadní partnerku. John, jehož manželkou je herečka Zlata Adamovská, věří, že to jeho stranu nijak nepoškodí. Naopak prý cítí úlevu, že už není politicky vydíratelný. Až do tohoto týdne totiž tajil, že má nemanželské dítě s jinou partnerkou.

Právě tento fakt stojí za krachem více než dvacetiletého manželství. "Rozhodně věřím, že to nebude mít žádný vliv na politiku a vnímání strany Věci veřejné. Vždyť se u nás rozvádí každé druhé manželství a politici jsou jen víc vidět," řekl iDNES John.

"S manželskou jsme se dohodli na naprosto korektním vyřešení celé té záležitosti. Ano, řekla mi, že chce rozvod," potvrdil dnes předseda strany Věci veřejné, která má ambici proniknout do parlamentu. - čtěte Nechci se mstít, zůstaneme přáteli, říká o rozvodu Zlata Adamovská

Když jde člověk do politiky, je podle Johna důležité, aby nebyl ničím vydíratelný a proto prý čekal na vhodnou příležitost, kdy by mohl zveřejnit, že má ještě sedmiletou nemanželskou dceru.

Ta přišla tento týden, když ho bulvár vyfotil, jak uklízí po nehodě ze svého vozu dětskou autosedačku.

Paroubek, Jacques, Topolánek, teď John. Neublíží jim to

John, který se teď naplno věnuje politice, ale většina lidí si ho nejspíš pamatuje hlavně jako novináře televize Nova s pořadem "Na vlastní oči", se s manželkou rozchází prakticky ve stejné době, kdy rozvod chystá i předseda ODS Mirek Topolánek.

Šéf občanských demokratů nyní žije se svou přítelkyní Lucií Talmanovou a společně vychovávají nemanželského syna Nicolase. - čtěte Topolánek požádal novináře o klid na rozvod. Čeká ho už v lednu

A z nedávné minulosti tu máme i další známé případy, kdy se politici zachovali tak, jak se chová asi polovina české populace.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se rozvedl se svou ženou Zuzanou, když ho bulvár vyfotil s milenkou. Záhy po rozvodu se Paroubek znovu oženil a loni v listopadu jeho nová žena Petra porodila dceru Margaritu. - čtěte Paroubkovi si odnesli z nemocnice dceru Margaritu

Rozvedla se také poslankyně zelených Kateřina Jacques, která nyní žije s expředsedou strany Martinem Bursíkem a spolu vychovávají dceru Noemi. - čtěte Kateřině Jacques a Martinu Bursíkovi se narodila holčička

"Když politik ten problém vyřídí rychle a na úrovni vůči své původní manželce, může mu schopnost vyřešit to dokonce u veřejnosti pomoci," domnívá se politolog Jan Kubáček.

Chybu podle něj udělá politik, který připustí, aby se spory o jeho soukromé věci řešily u soudů zdlouhavě. To mu uškodí nejen u veřejnosti, ale i ve straně, míní Kubáček.

V zemi s větším podílem věřících by to pro politika mohl být problém, ale ve velmi liberálním Česku není rozvod politika něco, co by ho u významné části voličů poškodilo, podobně jako nemanželské dítě.

Ovlivňuje vás při volbách fakt, že je nějaký politik rozvedený?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pondělí 18. ledna 2010. Anketa je uzavřena.

Ne
Ne 9409
Ano
Ano 3650

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video