Diskuze

Sokolov má romského strážníka. Osvědčil se, dostal uniformu a zbraň

Zkoušel se protloukat všelijak. Naposledy jako finanční poradce, ale nešlo to. Potom se sokolovský Rom Patrik Bandy dozvěděl o šanci přihlásit se k městské policii a dělat asistenta prevence kriminality - jakéhosi pochůzkáře beze zbraně a bez pravomocí v místech, kde to až příliš "žije". A uspěl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a89r62d64a 70V58á54v16r70a

23. 3. 2013 16:15

Tak tohle se mi opravdu nelíbí... Hodně rasistickej článek, a kdo tvrdí že ne... Proč teda nenapíšou o každým kdo dostane nějakou práci... To má snad být samozřejmost pracovat ne??? :-/:-/:-/

1 2
možnosti

Vy jste spadl z Marsu nebo v téhle zemi žijete dvě minuty? Pokud jde o novinářskou hodnotu - je to naprosto v pořádku. Tenhle chlap je prvním městským policajtem. To není "každý", kdo dostane nějakou práci, ale je něčím zvláštní, výjimečný. Tenhle třeba tím, že dosáhl na něco, co se zatím nikomu dalšímu nepovedlo. A rasismus? Pane bože.

0 1
možnosti

"Ti lidé sami říkají, že nám strážníkům nechtějí dělat potíže a vyjdou nám vstříc."

Samozřejmě, že strážníkům nechtějí dělat potíže. Vždyť jsou jediní, kteří si na ně mohou došlápnout. Každý obyčejný občan se však musí mít před nimi na pozoru a lidí, kteří v blízkosti romských komunit žijí upřímně lituji. :-(

4 0
možnosti

presne tak, projit cikansku ulici i ve dne chce odvahu

3 0
možnosti

jaaaj ten chodil veldle do tridy na zakladku a mel ji problem udelat. To uz tam muzou dat rovnou klokana

2 8
možnosti

a ty si chodil vedle základky do zvláštní nebo jak jsi to myslel? :-) Pokud někdo udělá střední a VOŠ, tak úplně blbý asi nebude.

7 0
možnosti

velká škoda, že takových není víc R^

5 0
možnosti

Ono to prijde, jen to chce cas a prave takove lidi, kteri mlade Romy motivuji. Ja mela na pajdaku romske spoluzaky a myslim si, ze neni efektivnejsi cesta, nez Roma dat ucit do romske zakladky, kde ty deti uvidi nejaky pozitivni vzor, cestu, jak si sam vydelat na zivobyti a neskoncit na davkach jako rodice.

2 0
možnosti

R^ vsem kteri se na tomto podileji !!R^V!!

5 0
možnosti

M46a95r33e87k 55H93r29u65b47y

22. 3. 2013 15:44

Hmm, takze romska nezamestnanost zrejme neni zpusobena bilou (zatim jeste) vetsinou. Co ted bude Helsinsky vybor a podobne vyzirky delat? ;-)

4 1
možnosti

oni to stejně neuznají

0 0
možnosti

Kéž by si z něj ostatní vzali příklad R^

7 1
možnosti

proč o tom píšete jako o něčem neuvěřitelném? ......to se jako rasisticky domníváte, že všichni cigáni jsou flákači a budižkničemové? :-P

10 2
možnosti

ne mi se nedomnivame rasisticky, nebot cikani, jakozto kocovny narod, ktery se u nas bohuzel usadil, jsou stejna rasa jako my

EURv

2 0
možnosti

Rom v práci;-DR^ O tom bych chtěla číst denně!

11 5
možnosti

Oni to skutečně nemají lehký ani ti, kteří pracovat skutečně chtějí. Sehnat uplatnění je obtížnej úkol pro kohokoli a ruku na srdce...ten cikán to má složitější. A pro takovýho člověka, kterej hledá práci dlouhodobě neúspěšně je velice snadný se na to vykašlat a jít na dávky, jako to dělají spokojeně tři ze čtyř. Jsem ale pro jakýkoli zvýhodňování a nedej bože z daní placený nesmyslný a neefektivní programy na podporu zaměstnanosti jakýkoli skupiny.

9 2
možnosti