Tomáš Vandas z DSSS na návštěvě na romském sídlišti Chanov.

Tomáš Vandas z DSSS na návštěvě na romském sídlišti Chanov. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Romové na Mostecku zbili volební tým Vandasových straníků

  • 397
Volební tým Vandasovy Dělnické strany sociální spravedlnosti dostal u Záluží na Litvínovsku "nakládačku" od mladých Romů. Jeden z členů DSSS skončil v nemocnici.

Členové volebního týmu vylepovali ve čtvrtek odpoledne předvolební plakáty DSSS a Tomáše Vandase, který na Mostecku kandiduje do Senátu. Při tom je napadli Romové, kteří kolem projížděli v autě.

"Mezi napadenými byli například lídr kandidátky dělníků v Mostě František Žigrai a předseda krajské organizace DSSS Ústeckého kraje Petr Kotáb. Další člen volebního týmu Jiří Šlégr skončil s tržným zraněním hlavy v nemocnici," informoval web strany. Poničený je podle něj i automobil volebního týmu a jejich digitální fotoaparát.

Mostecká policie dnes tři útočníky ve věku 21 až 23 let obvinila z výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví.

"Údajně se jim nelíbilo jejich politické zaměření a vykonávaná předvolební činnost. Zastavili a chtěli tomu udělat přítrž. Při tom však došlo kromě slovních výpadů i k fyzickému napadení. Pachatelé potom i se zbytkem nevylepených plakátů z místa odjeli," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Obviněným hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video