Lidé před pražskou luxusní restauraci Rio’s Vyšehrad zapalují svíčky a píší...

Lidé před pražskou luxusní restauraci Rio’s Vyšehrad zapalují svíčky a píší vzkazy ministru zdravotnictví Romanu Prymulovi, který se zde tajně setkal s místopředsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem a ředitelem ostravské nemocnice Jiřím Havrlantem. (25. října 2020) | foto: Michal Sváček, MAFRA

Na místo činu Prymuly a Faltýnka přišla pokuta. O ničem nevím, říká majitel

  • 12
Restaurace Rio‘s na Vyšehradě, kde se uskutečnila schůzka bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly a předsedy klubu ANO Jaroslava Faltýnka, dostala od pražského magistrátu pokutu. V prosinci minulého roku byli sankcionováni i oba aktéři schůzky, když museli uhradit pokutu tři tisíce korun.

Kontroverzní schůzka v pražské restauraci Rio’s na Vyšehradě má svoji další dohru. Nejen že kvůli své účasti na akci přišel Roman Prymula o post ministra zdravotnictví, Jaroslav Faltýnek byl vyhozen z čela 1. místopředsedy hnutí ANO. Server Seznam Zprávy zjistil, že bude majitel restaurace za její otevření v osudnou noc zaplatit pokutu.

S provozovatelem restaurace začal věc řešit pražský magistrát. Podle náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (Spojené síly pro Prahu) je nyní o věci rozhodnuto. 

Vyšehradské schůzky se měl zúčastnit i náměstek VZP, Šmehlík to odmítl

„Magistrát rozhodl jakožto orgán veřejné správy ve věci porušení krizových opatření ze strany fyzické osoby provozovatele restaurace Rio’s,“ řekl Hlubuček. 

Hlubuček dále doplnil, že neví, zda bude řízení pokračovat, například kvůli podání odporu, jelikož provozovatel restaurace rozhodnutí prozatím nepřevzal. 

Pokuta nejvýše do 20 tisíc

Podle serveru Seznam Zprávy mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman k informaci dodal, že „maximální výše pokuty podle krizového zákona je u porušení krizového opatření ze strany fyzické osoby 20 tisíc korun“.

Schůzku Prymuly a Faltýnka v restauraci vyřeší magistrát a hygiena

Raimund Špunda, majitel vyšehradské restaurace Rio’s, pak v souvislosti s rozhodnutím magistrátu pro server uvedl, že o ničem zatím neví a nic neobdržel.

Pokutu museli v minulosti zaplatit i Prymula s Faltýnkem. Poté, co se na veřejnost dostalo, že se politici v době nouzového stavu a vládních protikoronavirových opatření bez roušky sešli, dostali od pražské hygieny příkaz na zaplacení sankce v hodnotě tří tisíc korun. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video