Diskuze

Nošení zbraní v ústavě je absurdní, míní Pelikán. Dle ODS jde o švejkování

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán věří, že vládou neprojde návrh ministerstva vnitra, aby se do ústavy připsalo právo na držení zbraní. Uvedl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Podle něj jde o absurdní a nesmyslný návrh. Podobně se vyjádřil i poslanec ODS Pavel Blažek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak u synka učitele marxismu leninismu na PFUK se těmto názorům nelze nijak divit, že ...

0 0
možnosti

Ten clovek nechape nebo nechce chapat o co tady jde. Zoldak Brusrelu

2 0
možnosti

Protože důvod držení zbraně se nedá přejít jednou větou, doporučuji každému, koho to zajímá můj článek na Blogu iDnes "Svoboda a zbraně" http://milek.blog.idnes.cz/.!!

0 0
možnosti

Protože důvod držení zbraně se nedá přejít jednou větou, doporučuji každému, koho to zajímá můj článek na Blogu iDnes "Svoboda a zbraně" http://milek.blog.idnes.cz/.

0 0
možnosti

Účty ministerstva spravedlnosti mají chyby za 2,5 miliardy, tvrdí NKÚ . . . . tak to je asi taky absurdní Pelikáne že?

6 0
možnosti

K73a77r68e68l 76N64e56č85a23s

16. 1. 2017 11:16

Touhu vlastnit zbraň popsal už Karel Čapek v jednom fejetonu.Muž,který ji vlastní dřív nebo později zastřelí někoho,či sebe.Prvně si ji prohlíží,potom si za městem nebo na střelnici zkusí zastřílet.Pak ji začne nosit a to je již muž ozbrojený.Odváží se tam,kam by nezašel.Většina lidí není cvičena na jiný druh vnímání nebezpečí jako vojáci a dobří policisté.Rozšíření zbraní v středoevropském státě je vošajslich,jak říkala moje babička,která pro tyto účly měla u postele pohrabáč.:-)

0 5
možnosti

tuponi vylezli ze vsech nor a zase tady maji pocit ze stat chce ustavne zakotvit povinne drzeni zbrane. takze pro tupone vylezle. ustavni zakon by drzeni zbrani obcany nijak nemenil. byla by to pouze pojistka proti zhovadile evropske komisy, protoze by timto nemela paku ceske republice zakazat drzeni zbrani jako takove

7 0
možnosti

Protože nejsme svrchovaný a suveréní stát, je otázkou, zda by náš ústavní zákon byl nadřazen zvůli nařízení EU.EURv

2 0
možnosti

Takové opatření podle Pelikána patří do situace, kdy selhávají bezpečnostní mechanismy státu.

pojmenoval si to presne, pelikane.

4 0
možnosti

Ty uz davno selhaly

1 0
možnosti

Pro "feministickou" Evropu je ten návrh poněkud divoký. Ale když uvážíme že kulturní občané odjakživa měli právo vlastnit zbraně a současný stav bezpečnosti musí připustit větší osobní zodpovědnost občanů! A to nelze popřít! Kdo je proti nechť si nepořizuje ani automobil který je rovněž nástroj hromadného zabíjení!

Feministické názory v politice pozorujeme jednak v povolení libovolného přístupu nebezpečných cizinců a současně v omezení možnosti obrany - Frau Merkel!!!

0 0
možnosti

Chovanec říká: "...Já preferuji sebevědomý stát, jenž věří svým občanům."

Pane Chovanče, sebevědomý stát se vyznačuje tím, že důvěřuje svým obraným mechanizmům natolik, že občané zbraň nepotřebují vůbec vlastnit. Tohle je naopak znak naprosté bezraddnosti státu.

2 3
možnosti

Žádný stát nemůže zabezpečit ochranu svých občanů před terorismem. Jestli to některý tvrdí, pak to není o sebevědomí, toliko o hlouposti, naivitě.

3 0
možnosti