V půlce června čeká Michelskou ulici rekonstrukce.

V půlce června čeká Michelskou ulici rekonstrukce.

Řidiče čeká v pražské Michli zkouška trpělivosti

  • 6
Michelskou ulici, jednu z nejvytíženějších ulic v Praze 4, čeká v půlce června velká rekonstrukce. Řidiče, chodce i cestující v MHD tak čekají zřejmě krušné chvilky.

"Plány na rekonstrukci této ulice byly už před listopadem 1989, ale vždy se práce odložily. Nyní má Technická správa komunikací, která je investorem akce, schválené požadované finance. Proto rekonstrukce od poloviny června může začít," uvedl zástupce starosty pro oblast dopravy Martin Hudec (ODS).

Opravovat se tak bude vozovka včetně chodníků a okolních ploch, současně s opravami budou přeloženy i všechny inženýrské sítě do hloubky několika metrů.

Přípravy začnou v půli června

Od úterý 15. června se začnou připravovat a opravovat všechny objízdné trasy (viz mapa), a to včetně nezbytného přeparkování některých aut. Samotné práce budou zahájeny 19. června za úplné uzavírky Michelské mezi křižovatkami s ulicí Prostřední a Vyskočilovou. Konec rekonstrukce je naplánován na 19. října.

"Práce na opravách ulice začnou vždy od pondělí do pátku v čase od sedmi do osmnácti hodin. O víkendech pak od sedmi do šestnácti hodin," upozorňuje zástupce starosty Hudec s tím, že od ranního výjezdu 19. června budou převedeny na objízdné trasy i autobusové linky.

"Lidé by měli ve vlastním zájmu proto dbát na dopravní značení. Jinak dojde k odtažení vozidla na náklady majitele," doplnil ještě varování Martin Hudec.

Úkol: Uzávěrka co nejkratší

Podle Hudce bude radnice Prahy 4 co nejvíce tlačit na Technickou správu komunikací, aby stavební firma uzavírku zvládla v co nejkratším čase.

"Už teď je termín zkrácen o zhruba dva týdny a naším přáním je, aby alespoň v posledních dvou týdnech, byl již umožněn průjezd aut a pracovalo se jen na chodnících a okolí," popsal Hudec.

V celém úseku během rekonstrukce nebudou omezováni chodci. Zachován má být pěší přístup do všech domů, díky provizorně poskládaným lávkám na pěších přechodech. Ten, kdo však bude potřebovat do nich zároveň i vjet, měl by se dopředu raději informovat. Vjezd do mnoha míst totiž bude omezen.

Změny budou i v MHD

Uzávěrka však nepostihne jen řidiče aut. Pocítí ji i lidé, kteří necestují autem. Místní autobusové linky totiž budou odkloněny směrem nahoru (viz mapa) na objízdnou trasu z ulice Michelské doprava do ulice Ohradní - ta bude dočasně zjednosměrněna.

V opačném směru pak autobusy pojedou z křižovatky s Vyskočilovou ulicí do ulic V Zápolí, Pekárenská, Hadovitá. Po těchto trasách povede také objížďka pro auta, vyjma těžké nákladní dopravy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video