Není jisté, jestli žák učitele cíleně nevyprovokoval.

Není jisté, jestli žák učitele cíleně nevyprovokoval. | foto: YouTube.com

Ředitel školy zfackoval žáka a dal výpověď. Podívejte se

  • 2097
Ředitel železnobrodské základní školy v Pelechovské ulici Jiří Pacholík dnes složil funkci a dal výpověď kvůli facce, kterou vlepil chlapci deváté třídy. Patrně žáci video s celým incidentem pověsili na internet.

Na záznamu je zřejmé, že ředitel žáka deváté třídy kárá. Pak jej upozornil na nepořádek u lavice. Otočil se ke katedře a v tu chvíli hoch situaci nějak komentoval. Ředitel vystřelil, strčil do něj oběma rukama a dal mu facku.

Mladík vyšel ze třídy a ředitel jej na chodbu okamžitě následoval. Jaká věta v kritický okamžik padla, není ze záznamu jasné a sám ředitel ji nezveřejnil. O případu jako první informoval Deník.

Kauzu ve čtvrtek řešilo vedení železnobrodské radnice. "Pan ředitel nám předal výpověď a požádal o uvolnění z funkce. My jsme tento krok přijali," konstatoval výsledek starosta Brodu Václav Horáček. Dodal přitom, že o jiných problémech s chováním ředitele vůči dětem neví. "Jinou stížnost jsme nedostali," konstatoval.


"Ředitel se rodičům i žákovi omluvil a oni omluvu přijali. Kontaktoval je náš vedoucí odboru školství," doplnil starosta Horáček. Radnice podle něj nechce, aby celý případ vyzněl jako vítězství žáků nad učitelem. "Proto připravíme dopis, jímž oslovíme žáky této školy, aby se chovali ke kantorům slušně," dodal.

Podle něj se v případě ředitele Pacholíka jednalo o zkratkovité jednání. "Školu po něm povede jeho dosavadní zástupce," informoval starosta.

Svého kolegy se zastal i ředitel druhé železnobrodské základní školy ve Školní ulici Aleš Hnídek. "Znám pana ředitele Pacholíka dobře a musím říct, že někdy je umění se udržet proti extrémně problémovým žákům. Člověk má jen jedny nervy," komentoval případ Hnídek.

Sám Jiří Pacholík uvedl, že byl v té době nemocen, do práce ale chodil. "Do toho jsme čekali inspekci. Prostě v mém chování nastal zkrat. Ihned jsem se postiženému omluvil, omluvil jsem se i jeho rodičům, přijali to. Stále se z toho vzpamatovávám," popsal situaci Deníku Pacholík.
 
Americká televize Fox News nedávno zveřejnila bitku mezi učitelkou a její studentkou, která jí vyhrožovala sundáním paruky. Jejich spor ovšem skončil mnohem dramatičtěji než v Železném Brodě. - podívejte se: Americká učitelka se porvala se studentkou


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue