Výraznou novinkou na titulce iDNES.cz je plovoucí navigace v horní části stránky.

Výraznou novinkou na titulce iDNES.cz je plovoucí navigace v horní části stránky. | foto: iDNES.cz

Titulní strana iDNES.cz se po osmi letech změní. Podívejte se na návrh

  • 390
Zpravodajský portál iDNES.cz chystá po osmi letech redesign titulní strany. První verze už je nakódovaná, nyní se mohou zapojit čtenáři. Hlavní stránku chceme zpřehlednit a zpříjemnit čtení i výběr článků. Nyní rozšiřujeme testování a čtenáře prosíme o podněty.

Vyzkoušejte novou titulní stranu iDNES.cz

Své postřehy můžete posílat na adresu pavel.kocicka@idnes.cz

Titulní strana iDNES.cz je po osmi letech zahlcená odkazy, boxy a fotografiemi různých formátů. Hlavním cílem redesignu je proto hlavní stránku co nejvíc zpřehlednit, sjednotit formáty i reklamní plochy a dát jí více bílého místa, aby se čtenářům na stránce dobře orientovalo.

Nová podoba je výsledkem postupného ladění. Místo šesti hlavních textů, které otevíraly hlavní stranu v současné verzi, jich teď bude 23. Výraznou novinkou je také plovoucí navigace v horní části stránky.

Tým vývojářů v čele s projektovým manažerem Pavlem Kočičkou nasadil na vzorek uživatelů i oční kameru, která snímá pohyb očí po stránce.

Měření i následné průzkumy Focus groups ukázaly, že plovoucí navigace se čtenářům líbí a vítají také jasné oddělení redakčního obsahu a reklamy, která nebude zasahovat mezi hlavní zprávy.

Z testování máme velmi dobré výsledky, ale tím pro nás proces nekončí. Chceme znát reakce odborné i laické veřejnosti a vyjít jim vstříc. Vyzkoušejte novou titulní stranu iDNES.cz a pošlete své podněty vývojářům iDNES.cz.

Děkujeme!


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video