Místopředseda Strany práv občanů Zemanovci Radek Augustin (26. června 2013)

Místopředseda Strany práv občanů Zemanovci Radek Augustin (26. června 2013) | foto: Petr Topič, MAFRA

Na Hrad míří další Zemanovec, Augustin z Úřadu vlády povede analytiky

  • 61
Lidé z vlády Jiřího Rusnoka se pomalu stěhují na Hrad. Po Vlastimilu Pickovi, který dostal post bezpečnostního experta, nyní Zeman podle informací MF DNES zaměstná i Radka Augustina. Ten dosud vedl Úřad vlády.

Ještě před pár lety spolu jezdili po vesnicích a oslovovali voliče. Za nedlouho se setkají znovu, v trochu honosnějším prostředí. Prezident Miloš Zeman nabídl práci bývalému místopředsedovi Strany práv občanů Zemanovci Radku Augustinovi, který mu pomáhal v prezidentské kampani.

"Ano, prezident republiky Miloš Zeman mi dal nabídku vést analytický odbor. Nabídku jsem přijal," potvrdil informaci Augustin, který nedávno skončil na pozici šéfa Úřadu vlády. Podle zdrojů MF DNES Zemanovi nového zaměstnance doporučil sám expremiér Jiří Rusnok. "Premiér si Augustina před prezidentem pochvaloval," říká zdroj blízký Hradu, který si nepřeje zveřejnit své jméno.

Zatím není jasné, kdy Augustin nastoupí a v čem přesně bude jeho pracovní náplň spočívat. Analytický útvar podle webových stránek Hradu vede Petr Mužák. Na Hradě však dosud nebyl zřízen politický odbor, který za Václava Klause vedl Ladislav Jakl. Je tedy možné, že Augustin převezme pravomoci tohoto odboru.

Augustin byl místopředsedou Strany práv občanů Zemanovci od roku 2010. Pracoval jako projektový manažer krajského úřadu v Olomouckém kraji. Po jmenování kabinetu Jiřího Rusnoka se stal šéfem Úřadu vlády. Na Hradě už tak bude druhý "zemanovec". Hned po vítězství ve volbách prezident povolal na Hrad někdejšího předsedu SPOZ Vratislava Mynáře. Ten je dodnes hradním kancléřem.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video