První letošní vražda: Již jen dva podezřelí

Vinohrady - V případu vraždy čtyřiadvacetileté Ilony L., která minulou neděli rozvířila klid novoroční Prahy, vyšetřovatel zúžil okruh podezřelých na dvě osoby. Jedním z nich je i muž alžírské národnosti, o němž televize Prima před časem uvedla, že v den vraždy kolem poledne vycházel s obětí z jednoho žižkovského penziónu a večer odletěl z Prahy do Dublinu. Vyšetřovatel Josef Mareš přesto tvrdí, že zásadní zlom ve vyšetřování zatím nenastal. "Zbyly nám dvě verze," prohlásil Mareš s tím, že zahrnují konkrétní podezřelé. "Buď je to jeden, nebo druhý," naznačil.

Pokud jde o pomoc ze strany Interpolu, žádné konkrétní údaje podle Mareše neposkytl. "Ještě jsme rozeslali další dotazy," dodal s přesvědčením, že se podaří potřebné informace získat.

Mrtvou ženu našel její otec ve svém bytě v neděli 7. ledna večer. Na místě zločinu byl nalezen nůž, který pachatel prokazatelně použil jako vražednou zbraň. Výsledky biologických, daktyloskopických, pachových a jiných expertíz však podle vyšetřovatele ještě známy nejsou.

Do případu se zapojil i Interpol, aby prověřil kontakty zavražděné s lidmi v cizině, kam často jezdila. Vrahem, který jí zasadil mnoho ran nožem, je podle policie zřejmě člověk, s nímž se žena dobře znala. Vyšetřovatelé proto prověřují alibi všech lidí, s nimiž přišla v posledních dnech do styku.

Ilona L. závodně tančila a se souborem často jezdila do ciziny, kde měla hodně přátel. Ti ji v Praze často navštěvovali. Proto policie nevylučuje, že vrahem je cizinec. Mladá žena byla u otce v bytě v Praze 2 trvale hlášena, ale chodila ho pouze navštěvovat. Přechodně bydlela v Praze 3 a 10.

 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video